povodom dana općine

Foto - Tko je bio i što je rečeno na svečanoj sjednici u Beretincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2021. 09:16

Zadnja izmjena: 18.09.2021. 13:19

Povodom Dana Općine Beretinec i blagdana Uzvišenja svetoga Križa, održana je svečana sjednica Općine Beretinec.

Izvrsna je to prilika da se općinska vlast osvrne na aktualne projekte u općini, ali i da se najave oni nadolazeći. Predsjednik Općinskog vijeća i Općinski načelnik Nikola Žganec održali su govore, a u svojem je obraćanju Žganec podsjetio kako je Općina Beretinec po površini i broju stanovnika među manjim općinama u Varaždinskoj županiji. 

- To ne umanjuje našu vrijednost i zato smo si postavili vrlo zahtjevne i izazovne ciljeve. Svi znamo koliko politika može biti gruba i nepredvidiva, ali imamo svoja čvrsta uvjerenja da možemo u suradnji sa svima Vama puno toga postići - rekao je Žganec.

Kako je dodao, Varaždinska županija puno ulaže u obrazovanje na području općine.

- Dvorac Šaulovec kao buduće sjedište Centara izvrsnosti, školska dvorana, suradnja s Fakultetom organizacije i informatike - samo su počeci koji će dugoročno obilježiti naš kraj, a da je obrazovanje za nas vrlo bitno, pokazuju i današnje nagrade upravo našim najboljim učenicima - rekao je načelnik i završio:

- Nastojat ćemo postići dostatnost i sigurnost infrastrukturne opskrbe i povećati kvalitetu života stanovništva realizacijom zacrtanih kapitalnih projekata, a tu je i provedba velikog infrastrukturnog projekta aglomeracija - naglasio je.

'Općina se razvija na mnogim područjima'

U ime Varaždinske županije Dan Općine čestitala je zamjenica župana Silvija Zagorec ističući da je Beretinec primjer općine koja se zahvaljujući aktivnošću svojih čelnika te radišnošću svih mještana svaki dan sve više razvija na mnogim područjima. Dodala je i da je suradnja, koju općinsko čelništvo ima s lokalnim te državnim institucijama, neupitna i hvalevrijedna.

– Jedan od partnera u razvoju općine je svakako i Varaždinska županija i moram priznati da nas ta suradnja raduje i potiče na još više rada na zajedničkim projektima. Osim suradnje i podrške na području poljoprivrede, uređenja komunalne te cestovne infrastrukture kao i pomaganja mnogim udrugama, posebno smo ponosni na suradnju na području obrazovanja – kazala je Zagorec.

Zastupnik Predrag Štromar, čestitajući Dan Općine, kazao je da ovaj kraj ima prekrasan položaj koji će općini omogućiti da se razvija i u gospodarskom te turističkom pogledu. Dodao je da ipak najveći potencijal leži u ljudima i da ne sumnja da u općini ima dovoljno kvalitetnih i sposobnih ljudi koji će ostvariti taj razvoj. Osobno očekuje da će iz općine stizati prijedlozi i inicijative koje će onda dobiti i podršku saborskih zastupnika. U konačnici vjeruje da će se ostvariti želja načelnika da općina Beretinec bude općina zadovoljnih ljudi.

Dodjela priznanja

Svečana sjednica u povodu Dana Općine bila je prilika i za dodjelu priznanja. Tako su priznanja za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju uručena Lani Šćukanec, Moniki Šestak, Anji Vidić, Mateu Žgancu, Marti Kapeš, Teu Horvatu, Jurici Juraškoviću, Mihaelu Šinku, Borni Jurišaku, Lauri Bosilj te Specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine dr. Sandra Toplak-Hranić.

Priznanje za doprinos ugledu i promociji Općine Beretinec u zemlji i svijetu dobila je Marija Magdalena Čeber te Brdsko-biciklistički klub "ASI" Varaždin. Priznanje je dodijeljeno i KUD-u „Ježek“ Beretinec povodom obilježavanja desete godišnjice postojanja.

Komentari