dan grada varaždina

FOTO: SVEČANA SJEDNICA Čehok uputio kritiku Milanoviću, Habijan u stilu Kennedya...

Na svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo kako njegova uprava do kraja mandata namjerava ispuniti dva cilja, te ponovio kako su naslijedili...
Objavljeno: 06.12.2019. 19:24

Zadnja izmjena: 06.12.2019. 20:40

Foto: Dario Jurčević

Na svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo kako njegova uprava do kraja mandata namjerava ispuniti dva cilja: do svake kuće dovesti optičku mrežu te u potpunosti dovršiti komunalnu obnovu i opremanje grada.

„Moramo donositi odluke koje su razvojni zamašnjak, hrabro i s vizijom, jer samo informatički i komunalno opremljeni gradovi moći će provesti digitalnu transformaciju“, rekao je Čehok, naglasivši kako će Varaždin na taj način postati jedini hrvatski grad koji će biti u potpunosti komunalno opremljen.

"Najviše EU novca po glavi stanovnika"

Ponovio je kako je njegova uprava naslijedila "potkapacitiran i podinvestiran grad", koji je bio organizacijski i kadrovski „gotovo u potpunosti devastiran“.

„U dvije godine uspjeli smo doći do toga da je grad Varaždin danas, kako je ovdje rekao ministar europskih fondova g. Pavić – grad s daleko najviše europskog novca po glavi stanovnika“, zaključio je Čehok.

"Zbog pogreške Milanovićeve Vlade..."

Gradonačelnik Ivan Čehok postignute uspjehe pripisao je aktualnoj gradskoj upravi i svim („prisutnim“) gradskim vijećnicima, a kritiku uputio prethodnoj vladi:  „Zbog pogreške Milanovićeve vlade nismo bili uvršteni u ITU. Da jesmo, mi bismo iskoristili sva sredstva jer smo imali projekte. Zahvaljujući mojoj zamjenici Malenici, sada smo konačno uspjeli ući u taj mehanizam koji će svim našim stanovnicima povećati apsorpcijsku moć korištenja sredstava“, rekao je gradonačelnik.

"Zašto je HDZ ušao u koaliciju?"

Svečanoj sjednici nazočio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, a u ime predsjednik Hrvatskog sabora okupljenima se obratio saborski zastupnik Anđelko Stričak, rekavši kako je do sada na području županije uloženo više od dvije milijarde kuna te se planira još toliko. To je ujedno i razlog, kako se može iščitati iz njegovih riječi, što je HDZ odlučio participirati u vlasti: „Lijepo je biti na tribinama, možeš vikati i kritizirati, ali treba zaigrati i snositi odgovornost. Upravo na tom tragu danas mogu reći kako smo uspjeli“, zaključio je Stričak.

"Na koji način sam ja doprinio gradu?"

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kazao je kako vijećnici koji ne dolaze na sjednice samima sebi oduzimaju pravo upućivanja kritike, te sve pozvao na hrabre odluke u posljednjoj godini mandata koja je pred njima. „Zatomimo svoje međustranačke sukobe, podjele i političke predznake i pokažimo da politika u našem gradu može drugačije i bolje. Moramo biti svjesni da nije uloga grada da bude jedini kreator ljudske sreće. Kao što sugrađani imaju očekivanja od grada, tako se mora i svatko od nas pitati na koji način sam ja doprinio da moj grad bude ugodno mjesto za svakodnevni život“, zaključio je Habijan u stilu J.F. Kennedya.

Komentari