FOTO: Svečano proslavljen Dan grada, profesoru Ožegu nagrada za životno djelo

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavljen je Dan grada Varaždina...

 

Piše: Super User

Objavljeno: 09.12.2013. 16:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Izvor: galerija-images/dan_grada_varazdina

Nakon Josipa Heheta, predsjednika Gradskog vijeća, koji je pozdravio goste te podsjetio na projekte koji su ostvareni u prethodnom razdoblju, okupljenima se obratila i Paula Šimunčić, predsjednica dječjeg Gradskog vijeća.

 

- Sve ono što radite danas, mi ćemo prepoznati sutra – simbolično je Paula Šimunčić poručila gradonačelniku Goranu Habušu i ostalim predstavnicima Grada Varaždina.

 {gallery}dan_grada_varazdina{/gallery}

 Gradonačelnik Goran Habuš u svom je govoru istaknuo kako je puno projekata ostvareno, dio problema je riješen, ali je priznao i kako ima još dosta toga za riješiti.

 

- Nismo uspjeli riješiti problem baliranog otpada, ministarstvo je ocijenilo da naše rješenje nije prihvatljivo. No, dužni smo to prihvatiti. Moja je pak uloga da se napravi sve kako ne bi nastala nikakva šteta za građane – rekao je Habuš. U povodu proslave Dana grada te blagdana Svetog Nikole, na svečanoj su sjednici govorili i saborska zastupnica i varaždinska dogradonačelnica Natalija Martinčević te varaždinski župan Predrag Štromar.

 

Povodom Dana grada Varaždina, na svečanoj su sjednici dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima u 2013. godini. Tako je ove godine nagradu za životno djelo dobio poznati varaždinski profesor i sportaš Dražen Ožeg. Nagrada za životno djelo pripala je ovom vrhunskom sportašu za dugogodišnji predani rad u atletici i iznimne zasluge na organizacijama velikog broja školskih, državnih i međunarodnih atletskih natjecanja.

 

- Nije mala stvar primiti takvo priznanje u ovim poznim godinama. Atletika je jedan od najstarijih sportova u Varaždinu. Zahvalio bih svim svojim atletičarima, a bilo ih je preko tri tisuće, kao i svima koji su pomagali atletskom klubu, posebice predsjednicima, tajnicima, i onima koji su volontirali ili na bilo koji način pomogli - rekao je Dražen Ožeg te podsjetio na sponzore koji su pomagali atletici i u najtežim vremenima.

 

- Varaždin je bio prvi po mnogim stvarima. Ovdje su se organizirale trke kad to još nije bilo popularno. Treba podsjetiti i da već gotovo 40 godina organiziramo Novogodišnju utrku, koja je jedinstvena u svijetu - rekao je među ostalim profesor Ožeg te zahvalio na priznanjima u ime svih nagrađenih i poručio kako se trud uvijek isplati.

 

Nagradu Grada Varaždina za postignute izvanredne međunarodne rezultate na sportskim natjecanjima osoba s invaliditetom u stolnom tenisu, kao i za promoviranje grada Varaždina izvan Hrvatske, dobila je sportašica Helena Dretar Karić.
Plakete Grada Varaždina zaslužili su Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin, Obrtničko glazbeno društvo Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i Hrvatska gorska služba spašavanja. Plakete su dodijeljene i Branku Trstenjačkom povodom 25. obljetnice rada njegova obrta i doprinosa u razvoju gospodarstva Grada Varaždina, zatim trgovačkom društvu Kos Transporti povodom 20. obljetnice uspješnog poslovanja i doprinosa razvoju Varaždina te Zvonku Šanjeku za razvoj obrta dugogodišnje obiteljske tradicijske proizvodnje mesnih proizvoda, promicanje gospodarstva i obrtništva. Dragutinu Kocijanu također je uručena Plaketa Grada Varaždina za dugogodišnji predani rad u Udruzi umirovljenika Grada Varaždina i pomoći osobama treće životne dobi, osobito siromašnim i bolesnim osobama.

 

Za izniman doprinos u razvoju Hrvatsko narodnog kazališta u Varaždinu i stjecanju statusa nacionalnog kazališta, Jasni Jakovljević dodijeljena je Medalja Grada Varaždina, kao i Kseniji Plavec Fiket za svestrano zalaganje i doprinos u razvoju fotografske djelatnosti i obrtništva. Sportski ribolovni klub Varaždin također je dobio Medalju Grada Varaždina za promicanje, razvitak i unapređenje sportskog i rekreacijskog ribolova u Varaždinu te postignute rezultate u natjecanjima.

 

Komentari