Varaždinska županija

Foto - Tradicionalno druženje Udruge Prsten okupilo velik broj članova i prijatelja

Objavljeno: 07.01.2024. 17:27

Zadnja izmjena: 07.01.2024. 17:34

Tradicionalno godišnje druženje Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten – podružnice Varaždinske županije, održano jučer u hotelu Turist, i ove je godine okupilo veliki broj članova udruge te prijatelja, a druženju su nazočili i varaždinski župan Anđelko Stričak te saborski zastupnik i graodnačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Udruga Prsten danas ima više od 3500 članova i oko 230 gospodarskih subjekata koji kroz svoja poduzeća zapošljavaju više od 11.000 osoba te ujedno generiraju 5,5 posto hrvatskog BDP-a.

Predsjednik Udruge, podružnice Varaždinske županije Ilija Ponjević istaknuo je i humanitarni aspekt rada Udruge, među ostalim i kroz dodjelu stipendija, kojih je krajem prošle goidine bilo 350, što smatra dobrom naznakom za budućnost Prstena kao Udruge.

Stričak najavio i ubuduće potporu Udruzi

Župan Stričak je tom prigodom istaknuo da će prošla godina biti zapamćena po sklopljenom sporazumu o suradnji s Herceg-bosanskom županijom te je pozvao članove Udruge da se uključe i predlažu na koji način tu suradnju učiniti boljom za Varaždinsku i za Herceg-bosansku županiju, izvijestili su iz Varaždinske županije. 

- Imamo puno dodirnih točaka koje nas spajaju, a između ostalog najpoznatiji Varaždinci dolaze iz Bosne i Hercegovine – Zlatko Dalić, Branko Ivanković, Bože Radoš, Mario Kovačević i ne samo da su najpoznatiji Varaždinci, oni su i najpoznatiji Hrvati – naglasio je Stričak, uz kojeg je na druženju bio i pomoćnik pročelnice za protokol i odnose s javnošću Tomislav Pajtlar. Župan je i za ubuduće najavio potporu Varaždinske županije aktivnostima Udruge.

Komentari