POSJET MINISTRICE

Foto - Tvornici Kalnik odobreno 19,4 milijuna kuna za modernizaciju proizvodnje

Objavljeno: 07.06.2021. 16:36

Zadnja izmjena: 07.06.2021. 16:36

Foto: Dino Možek

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s županom Anđelkom Stričakom danas je posjetila Varaždinsku županiju te korisnicima uručila potpore prema ugovorima iz Programa ruralnog razvoja za projekte.

Ukupna vrijednost potpora iznosi 21 milijun kuna, a ugovori se odnose na sufinanciranje projekata u području obnovljivih izvora energije za potrebe tri OPG-a, uređenje poučne šumske staze u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovniku te unapređenje proizvodnih procesa u tvornici Kalnik.

Ministrica je pratnji župana Stričaka posjetila tvornicu Kalnik gdje je dodijelila ugovor o potpori vrijedan 19,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava tvrtki Podravka d.d., također iz Programa ruralnog razvoja. Riječ je o projektu ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, razvoju novih tehnologija i novih proizvoda, ukupno vrijednom više od 38 milijuna kuna.

- Veseli me prvi službeni posjet članice Vlade području naše županije u ovom mandatu i prvih dvadesetak milijuna kuna za koliko je naše područje bogatije s ovih pet novih Ugovora. Svako ulaganje nas veseli, a posebno ova koja idu na dobrobit naših građana. Sredstva idu trima našim OPG-ima, tvrtki Kalnik d.o.o. i Općoj bolnici Varaždin gdje će se urediti poučna stazu u bolnici u Klenovniku koja će pomoći osobama na liječenju, ali i u kojoj će moći uživati posjetitelji – rekao je Stričak.

Komentari