FOTO: U Trakošćanskoj ulici leglo prljavštine i smeća

Objavljeno: 08.10.2015. 16:34

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:53

Čitateljica se žali na kontejnere za smeće u Trakošćanskoj ulici. Kako saznajemo, ti su kontejneri stajali ispred zgrada u ulici Braće Radića, ali s izgradnjom kružnog toka premještenu su na novu lokaciju. Trenutno se nalaze na samom kraju parkirališta i nije rijetkost vidjeti kopanje po smeću ili obavljanje nužde.

Premda Varaždin slovi kao jedan od uređenijih gradova u kojima je prisutno učinkovito gospodarenje otpadom, ovakve pri?e nisu na ponos komunalnom sektoru grada. Mjesto je zaklonjeno parkiranim automobilima i starim orahom te cvjetnim grmovima iz dvorišta susjednih kuća.

- U nekad poželjnoj i mirnoj ulici za život, na tom mjestu okupljaju se i razne sumnjive osobe, koje rade spomenuti nered, a zbog njih stanari navode i sitne kraće - ističe naša čitateljica.

- Kad su kante stajale na prometnoj Ulici Braće Radića, tako nešto bilo je nezamislivo, nitko se ne bi usuđivao razbacivati smeće na javnom mjestu. No ovdje, na ovoj lokaciji skrivenoj od pogleda, sad je druga situacija. Osim što svud uokolo leži razbacan i smrdljiv sadržaj kontejnera, kopači se ne libe vršiti nuždu na ovom mini smetištu. Pa tako često viđamo muškarce i žene u čučećem ili stojećem položaju, već prema tome radi li se o velikoj ili maloj nuždi.

Takvu situaciju prisiljeni su podnositi i stanari iz okolnih zgrada i kuća, koji plaćaju održavanje zgrada, odvoz smeća i čistoću, dok akteri prolaze nekažnjeno. Iza kontejnera stoji i prečka za tepihe koji su stanari često koristili, no, danas nitko ne želi zagaziti u tu kažulju oko prečke, a samo je mjesto nekad bilo uređeno i zaklonjeno starim orahom koji je davao hlad i čije plodove stanarke više ne skupljaju zbog prljavštine.

Osim toga, kamioni koji odvoze otpad ometaju stanare bukom, a zbog smrada sve manje stanara koristi svoje balkone. S obzirom da je situacija alarmantna i neodrživa, ostaje upitno kada će grad i odgovorne službe riješiti ovaj problem s kontejnerima.

Komentari