priopćenje za medije

Foto - U Varaždinu održana 3. sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a

Objavljeno: 13.03.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 13.03.2023. 18:18

Mladež HDZ-a Varaždinske županije bila je domaćin 3. sjednice Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, koja je održana krajem proteklog tjedna u Varaždinu.

Na sjednici su se okupili članovi ovog visokog tijela Mladeži HDZ-a iz svih hrvatskih županija, a sjednicom je predsjedala predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković. Skup su, u ime domaćina, pozdravili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždin Damir Habijan, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i potpredsjednik Mladeži HDZ-a Tin Jurak te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak.

Predsjednik gradskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan poželio je dobrodošlicu svim nazočnim članovima i zaželio uspješan rad. Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak je također pozdravio sve nazočne te iskoristio priliku kako bi s članovima Mladeži prokomentirao aktualne političke teme. Predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i županijski vijećnik Tin Jurak istaknuo je važnost participacije mladih u procesu donošenja odluka, pogotovo u kontekstu politika za mlade.

Članovima Nacionalnog odbora podnesena su izvješća o radu, i to izvješće o radu predsjednika Mladeži Maksimilijana Šimraka koje je jednoglasno usvojeno te izvješća o radu stručnih odbora i predsjednika županijskih odbora Mladeži HDZ-a. Također, izvijestilo se o aktivnostima koje Mladež poduzima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Članovi NO raspravljali su o važnim, aktualnim političkim pitanjima.

- Ova Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem pokazala je kako zna pravovremeno odgovoriti na sve izazove koji stanu pred Hrvatsku i njezine građane. Ponosni smo što su prijedlozi nekih od mjera koje su usvojene proteklih godina potekle upravo od Mladeži HDZ-a i što su doprinijele značajnom poboljšanju položaja mladih u društvu. Zaključeno je kako je upravo to najbolji poticaj da se na jednaki takav način nastavi s radom i u budućnosti, a posebno u izbornim procesima koji su ispred nas - naveli su.

Komentari