inicijativa prihvaćena

Foto - U Varaždinu regionalni sastanak SDP-a, predstavili inicijativu svojeg vijećnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2022. 19:11

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 19:12

Foto: Fran Bijelić

Regionalni sastanak SDP-a održao se danas u Varaždinu, a tom je prilikom gradski vijećnik Lovro Lukavečki predstavio novu inicijativu koju je gradska uprava i prihvatila.

Varaždin će tako postati prvi grad koji će financirati rad dodatnih psihologa u osnovnim školama koje ih nemaju kako bi se smanjili negativni psihološki efekti izazvani bolešću COVID 19 virusa.

- Na moju inicijativu je Odbor za mlade Grada Varaždina predložio gradskoj upravi da Grad financira zapošljavanje psihologa u osnovnim školama na području grada kojima ministarstvo nije odobrilo zapošljavanje. Ova je pandemija utjecala na mentalno zdravlje djece i  mladih i ova je inicijativa minimalan početni korak - rekao je Lukavečki i dodao kako je gradonačenik Neven Bosilj ovu inicijativu i prihvatio.

Kako je rekao Bosilj, rebelansom proračuna u ožujku osigurat će se 300 tisuća kuna za zapošljavanje dodatnih psihologa.

- Živimo u doba gdje djeca imaju ozbiljnih problema zbog ovakve nastave koja se održava malo online, malo hibridno. Nedostatak socijalnih kontakata kod njih uzrokuje ozbiljne emocionalne probleme i ovom ćemo mjere omogućiti djecu da porazgovaraju sa psiholozima i lakše prebrode ovu situaciju - rekao je Bosilj.

Komentari