FOTO: U Varaždinu vojska već bila u stanju pripravnosti, na ulicama vojni kamioni

Objavljeno: 18.09.2015. 15:47

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:47

Foto: FOTO Nenad Kovačić

Nakon što su državni vrhi, gradske i županijske vlasti obavijestile javnost da će u Varaždin na prostor bivše vojarne u Optujskoj ulici stići izbjeglice, iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje nešto poslije 15 sati stigla je informacija da se od svega odustaje.

Iako u ovom trenutku Grad Varaždin i Varaždinska županija ne trebaju osigurati smještaj izbjeglicama, zamjenik varaždinskog župana i načelnik stožera Alen Kišić je tijekom izvanredne tiskovne konferencije naglasio kako će ipak ostati pripremni ukoliko bude potrebe.

Mi ostajemo spremni. Sve aktivnosti koje smo pokrenuli sad se prekidaju, ali do daljnjega ostajemo u pripravi u slučaju da će ipak biti potreban prihvat tih ljudi - rekao je Kišić.

Svega desetak minuta ranije situacija je bila nešto drugačija. U Varaždin je prema procjenama trebalo u prvom valu stići oko dvije tisuće ljudi, dok se sveukupno spekuliralo i o brojki od pet tisuća izbjeglica.

Prostor bivše vojarne u Optujskoj se danas užurbano pripremao za prihvat izbjeglica, a u ulici Pavleka Miškine smo zatekli i pripadnike Hrvatskih oružanih snaga koji su na prostoru bivše vojarne trebali podići šatorsko naselje.

U gradskim kuloarima se, pak, nakon svega mogu čuti komentari građana: "Barem je sada pokošena 'džungla' oko zgrada bivše vojarne u Optujskoj..."

Saznajte više:

>>Obrat situacije! Država zasad odustala od smještaja izbjeglica u Varaždinu

>>Gradonačelnik i župan: Upozoravali smo na neodgovarajuće uvjete, ali sada budimo puni razumijevanja

>>FOTO Bili smo u vojarni: U tijeku užurbane pripreme na prostoru gdje će se smjestiti izbjeglice

>>EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO U Varaždin pristižu izbjeglice, potvrdio i načelnik stožera Alen Kišić

Komentari