koalicija restart

FOTO: Varaždin obišao kandidat za premijera Davor Bernardić

Objavljeno: 17.05.2020. 14:34

Zadnja izmjena: 17.05.2020. 14:47

Foto: Luka Šalamun

Nakon obilaska Međimurske županije, u Varaždinu je danas boravio kandidat za premijera koalicije Restart, Davor Bernardić.

Povod Barnardićeva posjeta Varaždinu bili su predstojeći parlamentarni izbori, te je predsjednik SDP-a novinarima iznio dijelove programa koalicije koju predvodi. Najavio je tako, između ostaloga, povećanje minimalne plaće na 4.000 kuna, podizanje neoprezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i smanjenje poreza za sektor ugostiteljstva i turizma na 10 posto. Pretpostavka je, pak, da bi poduzetim mjerama plaće u prosjeku porasle za 330 kuna.

- Zadnje četiri godine gledali smo lopovluk, korupciju i kupovinu zastupnika, ali žetončić koaliciji Bandić-HNS-Plenković građani će reći dosta. Pozivam ih da to učine, a mi ćemo se s korupcijom obračunati nemilosrdno i donijeti zakon o porijeklu imovine – rekao je Bernardić, dodajući kako je na hrvatskom sjeveru nužno osigurati potpore izvoznicima.

"SDP konačno mora dobiti priliku obnašati  vlast"

- Naš povod za okupljanje je pobjeda na ovim parlamentarnim izborima i nuđenje rješenja onima kojima su ta rješenja potrebna, da bi bolje živjeli i da bi SDP konačno mogao dobiti priliku obnašati vlast i upravljati ovom državom – rekla je predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora, dok je predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković dodao kako je upravo grad Varaždin jedan od primjera gdje treba početi borba protiv korupcije.

Komentari