službeni posjet

FOTO: Varaždinske Toplice ugostile premijera Andreja Plenkovića

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.08.2019. 19:40

Zadnja izmjena: 01.08.2019. 19:40

Direktor Varkoma Željko Bunić danas je s izvođačima radova u Varaždinskim Toplicama potpisao Sporazum za izgradnju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda Varaždinske Toplice.

Gradonačelnica Dragica Ratković tom je prilikom napomenula kako je aglomeracija najvrijedniji projekt na području grada koji će značajno doprinijeti unaprijeđenju kvalitete stanovnika kako Varaždinskih Toplica tako i okolnih mjesta. - Osim ove iznimno velike investicije, s državne razine u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice provodi se projekt energetske obnove te se započinje s izgradnjom tzv. spinalnog centra. Svaka od tih investicija mjeri se u stotinama milijuna kuna - rekla je Ratković.

Potpisivanju sporazaum prisustvovao je i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako je između ostalog zadovoljan povlačenje sredstava iz EU fondova. - Varaždinske Toplice su također dobro prošle u poreznim reformama financiranja lokalne i područne samouprave i konkretni projekti su tu. Već smo drugi puta tu u Minervi i drago mi je da smo danas uspjeli iskombinirati sadašnjost i budućnost sa ovim fascinantnim arheološkim iskopinama koje nas podsjećaju koliko dugo su terme bile ovdje na području Varaždinskih Toplica - rekao je Plenković.

 

Komentari