Za poginule branitelje

Foto - Varaždinski branitelji krenuli tradicionalnim spustom Dravom prema Vukovaru

Objavljeno: 23.06.2024. 09:01

Zadnja izmjena: 23.06.2024. 09:10

Spustom "Drava-Dunav, Varaždin-Vukovar 2024." u organizaciji članova Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnica Varaždinske županije, varaždinski branitelji i ove godine obilježavaju 33. godišnjicu odlaska Zasebne postrojbe policije PU varaždinske u obranu grada Vukovara i odaju počast svojim suborcima koji su svoje živote položili na Oltar domovine. 

Taj tradicionalan spust, u dužini od oko 300 kilometara, od Donje Dubrave do Vukovara, traje 7 dana, tijekom kojeg je predviđeno kampiranje u Križnici, Sopju, Nardu i Aljmašu, s konačnim završetkom putovanja u Vukovaru. Podršku varaždinskim braniteljima došao je pružiti i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji im se pridružio na jednoj etapi putovanja, izvijestili su iz Županije.

- Danas odajemo počast svima onima koji su branili Vukovar, posebno zadnjoj grupi policajaca, njih 185 koji su u obranu grada heroja upućeni 11. rujna 1991. godine. Posebno se prisjećamo 26 poginulih i nestalih pripadnika iz njihovih redova koji su stradali u obrani Vukovara te njih 119 koji su završili u srpskih koncentracijskim logorima. Upravo njima u čast, kao i svim braniteljima koji su branili Hrvatsku održava se taj spust da se prisjetimo tih dana, a isto tako da damo na važnosti ljepoti kojom obiluje naša domovina, u ovom slučaju rijeka Drava uz poruku da rijeku Dravu, ali i sva naša prirodna bogatstva treba čuvati i o njima voditi brigu – izjavio je tom prigodom župan Stričak.

Komentari