fotogalerija

Foto - Varaždinski HNS sugrađankama čestitao Međunarodni dan žena

Objava HNS-a Varaždinske županije

Objavljeno: 04.03.2023. 18:46

Zadnja izmjena: 04.03.2023. 18:58

Foto: Objava HNS-a Varaždinske županije

Objava HNS-a Varaždinske županije

Već tradicionalno, povodom nadolazećeg Međunarodnog dana žena, članovi varaždinskog HNS-a u subotu su cvijećem i malim znakom pažnje razveselili svoje sugrađanke i čestitali im njihov dan. Uz mjesne odbore i centar grada, posjetili su i varaždinski Dom za starije i nemoćne osobe kako bi zahvalili umirovljenicama koje su cijeli svoj radni vijek stvarale bolju, ljepšu i ravnopravniju zajednicu.

Iako je društvo napredovalo po pitanju ženskih prava, HNS kao liberalna stranka centra ističe kako su borba protiv svih oblika diskriminacije i neravnopravnosti i dalje nužni, a prava i ravnopravnost žena nešto je za što se potrebno glasno zalagati svaki dan, ne samo na Međunarodni dan žena.

- Osim malog znaka pažnje kojim smo našim sugrađankama čestitali njihov dan, željeli smo poslati poruku da se njihovi uspjesi moraju slaviti svaki dan, ne samo na Dan žena. Iako živimo u 21. stoljeću u nekim su društvima žene i dalje diskriminirane i njihov se rad, trud i zalaganje, bilo u obrazovanju, bilo u daljnjem životu ne vrednuju jednako kao kod muškaraca. Upravo je to ono što HNS kao stranka koja se zalaže za potpunu i istinsku ravnopravnost svih građana želi promijeniti – rekao je dr. sc. Igor Klopotan, predsjednik varaždinskog HNS-a.

Naglasio je i da se žene, nažalost, u svakodnevnom životu i dalje susreću s raznim oblicima diskriminacije što je nedopustivo jer upravo su one stup obitelji, pa tako i društva u cjelini.

-Baš zbog toga, za njihova jednaka prava i položaj moramo se boriti svaki dan – zaključio je Klopotan.

Kao i prijašnjih godina, članovi varaždinskog HNS-a i ove su subote posjetili Dom za starije i nemoćne osobe gdje su cvijećem darivali djelatnice i umirovljenice, a sve kako bi im zahvalili na njihovom doprinosu u stvaranju boljeg i ravnopravnijeg društva te pokazali da nisu zaboravljene ni same.

Komentari