tradicionalno

Foto - Varaždinski SDP obilježio Dan žena uz predstavu 'Ljubaf'

Objavljeno: 10.03.2022. 08:57

Zadnja izmjena: 10.03.2022. 08:57

Tradicionalno, Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije i Forum žena SDP-a Međunarodn Dan žena obilježili su u HNK uz kazališnu predstavu "Ljubaf" Kerekesh Teatra.

Uz članice stranke iz cijele Varaždinske županije, predstavi je prisustvovala i potpredsjednica SDPH-a i saborska zastupnica Sabina Glasovac koja je rekla da je poanta Dana žena da se ne samo na taj dan, nego svih dana u godini, sjetimo postignuća hrabrih žena koje su se borile za pravo glasa žena na izborima, pravo na obrazovanje i stručno usavršavanje.

- Iz tog njihovog iskustva mi danas trebamo crpiti snagu i borbenost za sve one bitke koje još nisu dobivene, a koje dugujemo ne samo nama, nego i generacijama koje dolaze. Ne tražimo ništa više od onoga što nam pripada. Žene čine više od 50 posto stanovništva, zato tražimo pola zemlje, pola neba, pola moći, da nas se tretira ravnopravno i da imamo jednaka prava kao i muškarci - rekla je.

Predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije i zastupnica u Hrvatskome saboru Barbara Antolić Vupora dodala je kako "žene nose u sebi ljubav i život, bez obzira i unatoč svemu". - Kao i mi, žene koje nam sada dolaze iz ratom pogođene Ukrajine nose tu ljubav u sebi. Ta kriza je zasjenila sve ostalo, cijeli naš dosadašnji život, ali ljudska je duša neumoljiva, traži i želi bolje, a upravo je to osobina nas žena.

Želje povodom Međunarodnog dana žena svojim je stranačkim kolegicama uputio i predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari