koalicija pet stranaka

FOTO Ljevica u 'hrvatskom Salzburgu' potpisala koalicijski sporazum za lokalne izbore

Objavljeno: 21.03.2017. 12:12

Zadnja izmjena: 21.03.2017. 13:22

Foto: Željko Porobija

Lokalni lideri lijevih stranaka našega kraja danas su potpisali koalicijski sporazum za nastupajuće lokalne izbore i na razini grada i na razini županije. Pritom su izrazili nadu da će Štromar ostati župan, a Kišić osvojiti gradonačelnički mandat.

O važnosti sporazuma dovoljno govori činjenica da su se pojavili nacionalni lideri SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista - Davor Bernardić, Ivan Vrdoljak, Krešimir Beljak, Silvano Hrelja i David Bregovac. Potpisani su zasebni sporazumi za Varaždin i za županiju, a Štromar i Kišić iznijeli su glavne točke svog programa kojim kane osvojiti vlast u gradu i županiji.

- Možete počupati svo cvijeće, ali ne možete zaustaviti proljeće. Ovo je koalicija 5 časnih stranaka, imamo tu i lijeve stranke i liberale i centar. - izjavio je Kišić nadahnut stihovima Pabla Nerude. I on je poput ostalih govornika stavio naglasak na povećanje plaća, obrazovanje i prava umirovljenika.

Bez Bilića i Vlaisavljevića

Uglavnom se nisu osvrtali na svoje političke protivnike, osim što je Beljak izjavio kako su najuspješnije one županije na kojima nije na vlasti HDZ.

- Drago mi je da ovaj sporazum potpisujemo u hrvatskom Salzburgu. Doduše, nemamo Mozarta, ali imamo dva maestra. - izjavio je Bernardić aludirajući na Štromara i Kišića. Premda su se na skupu pojavili i načelnici općina te gradonačelnici iz stranaka koalicije, bila je primjetna odsutnost ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića - koji je već jučer najavio da 'opravdano neće doći'.

Nije bilo ni šefa ivanečkog SDP-a Daniela Vlaisavljevića koji je za naš portal izjavio da je bio zauzet poslovima u obrtu. Na naše izravno pitanje Bernardiću podupiru li ivanečke SDP-ovce, upućeni smo na Maria Habeka koji se nakon dugo vremena pojavio u javnosti te ustvrdio da u potpunosti stoje iza svog ogranka u Ivancu.

 

Komentari