„Democracy Reloaded Trio“

FOTO: Dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač u hrvatskoj delegaciji na projektu u Italiji

Objavljeno: 14.11.2018. 12:46

Zadnja izmjena: 14.11.2018. 12:52

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odabrala je četiri predstavnika za hrvatsku delegaciju koja sudjeluje u dugoročnom projektu „Democracy Reloaded Trio“ čiji je cilj osnažiti kapacitete donositelja odluka na lokalnoj razini kada su u pitanju mladih. Kao predstavnik jedinice lokalne samouprave u hrvatskoj je delegaciji bio zamjenik gradonačelnika Lepoglave, Hrvoje Kovač.

Uz lepoglavskog dogradonačelnika, hrvatsku su delegaciji sačinjavali Petra Pekica ispred Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Bojan Marjanović, dugogodišnji trener i edukator te Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije.

- Naša će delegacija prisustvovati dvjema međunarodnim aktivnostima te između njih izraditi plan kako informirati, educirati i motivirati jedinice lokalne i regionalne vlasti da promišljaju nove modele uključivanja mladih u lokalne politike te u tu svrhu koriste mogućnost financiranja 'KA3' projekata iz Erasmus+ programa. Iznimno mi je drago što je naša Lepoglava prepoznata od strane državne Agencije za mobilnost i programe Europske unije kao relevantan dionik procesa koji uključuju mlade u život lokalne zajednice i što smo odabrani da kreiramo nove pristupe radu s mladima s kolegama iz drugih zemalja – kazao je Kovač.

Uz delegaciju iz Hrvatske, ova svojevrsna pilot radna skupina okuplja predstavnike lokalnih vlasti, iskusnih edukatora i nacionalnih agencija za programe Europske unije iz Finske, Mađarske, Portugala, Italije, Belgije i Estonije, a upravo će se u Estoniji od 17. do 21. lipnja 2019. godine održati završna aktivnost do koje će nacionalni timovi kreirati projekte i predloške javnih politika za mlade na lokalnoj razini.

 

Komentari