varaždinski plac

Foto - Ženska inicijativa HNS-a Varaždin obilježila Valentinovo s 'Narančastim danom'

Objavljeno: 11.02.2024. 09:34

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 09:34

Foto: Facebook (HNS Varaždinske županije)

U subotu su, povodom Valentinova, Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke Varaždin i podružnica HNS-a Varaždin organizirali još jedan Narančasti dan, akciju kojom se želi podići svijest o problemu nasilja nad ženama i djevojkama te potaknuti građane na solidarnost i podršku žrtvama nasilja.

Akcija je održana na Varaždinskom placu, gdje su se okupili članovi i simpatizeri HNS-a te građani, a pridružile su joj se i potpredsjednica HNS-a Karolina Juzbašić i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Andreja Parlaj. Okupljenima su podijeljeni letci "Protiv nasilja nisi sam/a" koji promoviraju borbu protiv svih oblika nasilja te programi HNSa za predstojeće izbore. Također, podijeljena su i licitarska srca. 

- Narančasti dan je dan kada želimo podsjetiti sve ljude kako nasilje nad ženama i djevojkama nije i ne smije biti normalno. To je dan kada želimo pokazati kako nam je stalo, kako nećemo šutjeti i kako ćemo se boriti za sigurnost i dostojanstvo svake žene i djevojke. To je dan kada želimo slaviti ljubav umjesto mržnje, poštovanje umjesto ponižavanja, te slobodu umjesto straha. Zato smo danas ovdje, kako bismo zajedno poslali snažnu poruku da nasilje nema opravdanja i da nasilnik nema izlaza - rekla je Parlaj.


Cijelo priopćenje HNS-a Varaždinske županije pročitajte u nastavku:

U subotu su, povodom Valentinova, Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke Varaždin i podružnica HNS-a Varaždin organizirali još jedan Narančasti dan, akciju kojom se želi podići svijest o problemu nasilja nad ženama i djevojkama te potaknuti građane na solidarnost i podršku žrtvama nasilja.

Akcija je održana na Varaždinskom placu, gdje su se okupili članovi i simpatizeri HNS-a te građani Varaždina i okolice, a pridružile su joj se i potpredsjednica Hrvatske narodne stranke Karolina Juzbašić i predsjednica Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke Andreja Parlaj.

Okupljenim građanima, koji su se pridružili akciji, podijeljeni su letci "Protiv nasilja nisi sam/a" koji promoviraju borbu protiv svih oblika nasilja te programi HNSa za predstojeće izbore. Također, podijeljena su i licitarska srca, koji simboliziraju ljubav i privrženost. Licitarska srca su dio hrvatske kulturne baštine i UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Podjelom licitarskih srca, Ženska inicijativa HNS-a Varaždin je željela pokloniti građanima Varaždina i okolice pažnju i zahvalnost, ali i podsjetiti na važnost očuvanja hrvatske tradicije i identiteta.

Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, istaknula je važnost ove akcije.

"Narančasti dan je dan kada želimo podsjetiti sve ljude kako nasilje nad ženama i djevojkama nije i ne smije biti normalno. To je dan kada želimo pokazati kako nam je stalo, kako nećemo šutjeti i kako ćemo se boriti za sigurnost i dostojanstvo svake žene i djevojke. To je dan kada želimo slaviti ljubav umjesto mržnje, poštovanje umjesto ponižavanja, te slobodu umjesto straha. Zato smo danas ovdje, kako bismo zajedno poslali snažnu poruku da nasilje nema opravdanja i da nasilnik nema izlaza" - poručila je Parlaj.

Karolina Juzbašić, potpredsjednica HNS-a, pohvalila je inicijativu varaždinskih HNS-ovaca i pozvala građane da podrže HNS kao stranku koja se bori za bolji život žena u Hrvatskoj.

"HNS je stranka koja je uvijek bila na strani žena, koja je uvijek podržavala njihova prava i interese. HNS je stranka koja ima viziju i rješenja za bolji život svih građana i građanki Hrvatske, posebno onih koji su ranjivi i diskriminirani. Zato vas pozivam da podržite HNS i da zajedno gradimo društvo jednakih mogućnosti i pravednosti" - istaknula je Juzbašić.

Narančasti dan je dio kampanje "Bez riječi nema promjena - protiv nasilja nisi sam/a", koju je pokrenula Ženska inicijativa HNS-a još u lipnju 2023. godine. Cilj kampanje je informirati, educirati i senzibilizirati javnost o problemu nasilja nad ženama i djevojkama te pružiti podršku i pomoć žrtvama nasilja.

Komentari