32. obljetnica osnutka

Foto - Županijski SDP o izborima na obilježavanju obljetnice: 'Pomest ćemo konkurenciju'

Kako je tom prilikom rekla predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, stranka obljetnice obilježava svake godine, izuzev godina koje je obilježila pandemija, a dotakla se i teme predstojećih prijevremenih izbora za Gradsko vijeće...
Objavljeno: 31.03.2023. 20:33

Zadnja izmjena: 31.03.2023. 20:33

Foto: Boris Matijašec

Županijska organizacija SDP- a Varaždinske županije danas je u restoranu "Barok" u KTC-u Varaždin obilježila 32. obljetnicu osnivanja SDP-a u Varaždinskoj županiji.

Kako je tom prilikom rekla predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, stranka obljetnice obilježava svake godine, izuzev godina koje je obilježila pandemija, a dotakla se i teme predstojećih prijevremenih izbora za Gradsko vijeće.

- Ove godine više nego ikad možemo biti i više nego ponosni na ono što smo na proteklim izborima dosegnuli kao stranka. U Gradu Varaždinu nismo tiho i upravljamo Gradom na drugačiji način te vjerujem da će se ovim izborima potvrditi ona politika koju SDP provodi na svim razinama. Zadovoljna sam što smo se uspjeli homogenizirati i SDP na cijelom području županije pretvoriti u respektabilnu, dobro ustrojenu stranku koja može sudjelovati međusobno, ali i s drugim strankama - rekla je.

'Natpolovična većina'

U ime potpredsjednika županijskog SDP-a Željka Posavca, prisutnima se obratio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji kaže kako je optimističan oko izbora.

- Nas je ovdje 400-tinjak te su svi iz županije došli pružiti podršku SDP-u na nadolazećim izborima za dva tjedna kada ćemo pomesti konkurenciju i kada ćemo imati za Gradsko vijeće možda i natpolovičnu većinu. Bez obzira koliko se angažirale i druge stranke, mogu reći da SDP nije nikad bio jači u ovom gradu i vjerujem da će ovo biti novi zamah SDP-a kojim ćemo krenuti i da preuzmemo dominaciju u Republici Hrvatskoj - rekao je.

'Podrška gradonačelniku'

Predsjednik SDP Hrvatske Peđa Grbin tom je prilikom rekao kako gradonačelnik ima podršku od cijele stranke na svim razinama.

- Nevena poznajem dugi niz godina i otkada ga znam on je utjelovljenje upravo tog drugog načina vođenja politike. On i njegova ekipa u Varaždinu pokazali su kako se mogu brinuti o stvarnim problemima ljudi, od najmanjih do najvećih. Od bala koje je ova ekipa spremna riješiti sutra, samo pod jednim uvjetom: da nema onih koji im u tom procesu podmeću noge. Zato sam siguran da ćemo za dva tjedna u koaliciji s onima koji su nam najvažniji doći do stvarne promjene u toj paradigmi razmišljanja - rekao je.

Komentari