konstituiranje sabora

FOTO: Nekima je jutros bio prvi radni dan, a neki već postaju veterani Sabora

Domaćim saborskim zastupnicima jutros je bio prvi dan, a većini njih i prvi dan u ulozi saborskih zastupnika. Sudeći prema fotografijama, dočekali su ga sa smješkom i ozarenih lica...
Objavljeno: 22.07.2020. 19:24

Zadnja izmjena: 22.07.2020. 19:56

Foto: Dino Možek

Domaćim saborskim zastupnicima jutros je bio prvi dan, a većini njih i prvi dan u ulozi saborskih zastupnika. Sudeći prema fotografijama, dočekali su ga sa smješkom i ozarenih lica...

Siniša Jenkač

Jedan od onih koji se po prvi put našao u ulozi saborskog zastupnika jest Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa koji se zahvaljujući najvećem broju glasova na proteklim izborima u Sabor probio s posljednjeg mjesta. Za eTV je izjavio kako će mu u saborskom djelovanju u fokusu biti graditeljstvo, poljoprivreda i prometna infrastruktura.

Anđelko Stričak

Jenkačev unutarstranački rival, Anđelko Stričak, polako već postaje saborski veteran. Ovo mu je treći saborski mandat zaredom ili drugi „pravi“, budući da je vlada iz 2015. godine kratko trajala. Stričak je za našu kameru izjavio kako se nastavlja investicijski „boom“ na području Varaždinske županije, ponovivši kako je do sada uloženo dvije milijarde kuna.

Natalija Martinčević

Po drugi put u Hrvatskom saboru nalazi se Natalija Martinčević iz Reformista. Statistika govori kako se protekli put istaknula se kao jedna od zastupnica s najviše zakonskih prijedloga, a obećava kako će tako biti i ovaj put. Za razliku od Anđelka Stričaka, Martinčević je stava kako je u proteklom sazivu Sabora sjever Hrvatske bio marginaliziran, a Reformisti će se sada zalagati da tome više ne bude tako.

Predrag Štromar

Stav Predraga Štromara razlikuje se od stava Anđelka Stričaka i Natalije Martinčević utoliko što Štromar ističe da je sjever bio marginaliziran do njegova ulaska i ulaska Bleženke Divjak u prošlu vladu. Štromar je tada bio ministar graditeljstva, a sada je saborski zastupnik koji kaže kako će mu u fokusu interesa biti kampus FOI-ja, energetska učinkovitost i prometna infrastruktura, poglavito brza cesta Varaždin-Ivanec.

Damir Habijan

Kampus FOI-ja biti će u fokusu i Damira Habijana. Rekao je to danas za eTV, a i njemu je bio prvi dan u ulozi saborskog zastupnika. Zalagat će se, kako je rekao, i za Sveučilište Sjever, jer grad Varaždin u budućnosti vidi kao sveučilišni centar. Kao strukom odvjetnik djelovat će i na području pravosuđa.

Barbara Antolić Vupora

Jedina oporbena zastupnica od svih domaćih zastupnika je Barbara Antolić Vupora, predsjednica županijskog SDP-a. I ona je u Hrvatski sabor ušla po prvi put, te izrazila stav kako bi hrvatski sjever trebao što bolje iskoristiti predstojeću europsku financijsku omotnicu. Jutros je obećala kako u svojem zastupničkom djelovanju neće zaboraviti niti na borbu za radnička prava.

 

Komentari