Vezano uz jučerašnju objavu RTL-a, kada se u TOP 3 gradonačelnika s najvećim mjesečnim primanjima našao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, odlučili smo ga kontaktirati i pitati da li visinu svoje plaće smatra primjerenom.

Podsjetimo, od tri gradonačelnika s najvećom plaćom, prvi je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Koščec s 19.252 kuna, drugi je Milan Bandić s 18.251,00 kuna, dok je treći varaždinski gradonačelnik Goran Habuš s 18 tisuća i 226 kuna.

Habuš je, kako kaže, prvenstveno iznenađen činjenicom što se prema visini plaće nalazi u TOP 3 gradonačelnika s najvećim mjesečnim primanjima, a isto tako ga čudi, kaže, što prvo mjesto pripada gradonačelniku Sv. Ivana Zelina koji je manji grad od Varaždina.

"Zgodno predizborno obećanje"

Na naše pitanje nadalje, gradonačelnik je odgovorio kako je njegova plaća naslijeđena od prethodnika.

- Ništa nisam mijenjao, plaća je definirana Zakonom o državnim službenicima, a Odluku o plaći je donijelo Gradsko vijeće. – rekao je Habuš i dodao kako se možda eventualno utjecalo u dijelu o poreznim olakšicama, a koje se odnose na djecu.

- S obzirom da više nisam kandidat za gradonačelnika, pitanje visine plaće gradonačelnika bi moglo biti jedno zgodno predizborno obećanje kandidata. – zaključio je Habuš provocirajući kolege.

Je li Habuš zaslužio plaću 18.226,00 kn?

Rezultati ankete (1170 glasova)

Prikaži sve ankete

Glasovanje je završeno

Da, i više!

6%

Ne, ni slučajno!

88%

Možda da, možda ne!

6%

Ključne riječi: bandić, habuš, plaća,

Komentari

20.03.2017. 14:24h Zadnja izmjena: 20.03.2017. 14:39

Foto: ilustracija