stranačke slagalice

DOZNAJEMO: HNS-ov kandidat za župana neće biti Alen Leverić, nego...

Nakon što je HNS dobio novo vodstvo, u kojem se Mirko Korotaj našao na poziciji drugog čovjeka stranke, navodno je samo pitanje dana kada će ova stranka objaviti i ime svojeg kandidata za župana...
Objavljeno: 14.12.2020. 08:35

Zadnja izmjena: 14.12.2020. 09:36

Foto: Arhiva

Nakon što je HNS dobio novo vodstvo, u kojem se Mirko Korotaj našao na poziciji drugog čovjeka stranke, navodno je samo pitanje dana kada će ova stranka objaviti i ime svojeg kandidata za župana.

HNS-ov kandidat za župana pritom, kako doznajemo, neće biti aktualni predsjednik županijske organizacije HNS-a Alen Leverić, nego bi to trebao biti HNS-ov gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Marijan Škvarić jedan je od najžešćih, ako ne i najžešći kritičar bivšeg predsjednika HNS-a, aktualnog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića. Na vlast u Lepoglavi došao je u isto vrijeme kada je i Čačić po prvi put postao župan, 2005., te trenutno obnaša već četvrti mandat gradonačelnika.

Da stranka s njime ima neke planove, nazire se unatrag već nekoliko mjeseci – otkako Škvarić potpisuje većinu HNS-ovih priopćenja za medije i drži važnije presice. Navodno je čak moguće da bi Leverić mogao sasvim odstupiti od svoje pozicije, a u tom slučaju Škvarić je prvi koji bi kao potpredsjednik mogao preuzeti i vodstvo županijske organizacije.

Škvariću je 58 godina, inženjer je drvne industrije, u kojoj je proveo i dio radnog vijeka do početka političke karijere. U mandatu Kukuriku koalicije bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru, u kojeg je ušao kao zamjena za Anđelka Topolovca. Čista je "struja" Predraga Štromara...

Komentari