svečana sjednica ivanec

Foto - Batinić i Stričak kontrirali jedan drugom: 'Brza cesta kreće', 'Sumnjam'

Na sjednici je po prvi put u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća govorio novoizabrani Zdenko Đuras (HDZ), koji je najavio promjenu ozračja u Vijeću i povezivanje s drugim razinama vlasti, prije svega županijskom. Govor gradonačelnika Milorada Batinića (Nezavisni) bio je još manje svečarski, te je otvoreno poslao poruku kako "nekome smeta razvoj Ivanca"...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.06.2022. 20:53

Zadnja izmjena: 21.06.2022. 21:06

U Ivancu je danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a sudeći prema obraćanjima domaćina i župana, nedavno političko preslagivanje i aktualna politička previranja nisu se mogla izbjeći.

Na sjednici je po prvi put u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća govorio novoizabrani Zdenko Đuras (HDZ), koji je najavio promjenu ozračja u Vijeću i povezivanje s drugim razinama vlasti, prije svega županijskom.

-  Ovu činjenicu dočekujem kao svojevrsnu simboliku, a to je da u jednoj novoj atmosferi suradnje i uprezanjem zajedničkih snaga prionemo rješavanju problemu i daljnjoj izgradnji grada onako kako nam je u cilju i kako priželjkujemo. Želim najaviti sa mnom, kao predstavnikom drugačijih odnosa snaga u vijeću, intenzivniju suradnja na svim razinama koja će omogućiti pristup novim izvorima financiranja i realizaciji projekata koji će Ivancu omogućiti novi zalet - rekao je Đuras.

"Želim najaviti sa mnom, kao predstavnikom drugačijih odnosa snaga u vijeću, intenzivniju suradnja na svim razinama", poručio je Đuras...

'Nekima smeta naš razvoj'

Govor gradonačelnika Milorada Batinića (Nezavisni) bio je još manje svečarski, te je otvoreno poslao poruku kako "nekome smeta razvoj Ivanca", aludirajući prilično neskriveno na županijsku vlast. Spominjao je pritom konkretan slučaj s gospodarskom zonom.

- Urbanistički plan je donesen 2012., a sada je odjedamput kroz županijski plan stupila „Natura 2000.“. Malo čudno – rekao je i dodao kako je ovime blokirano 16 hektara zemljišta u zoni za daljnji razvoj gradnje.

- Što je još paradoks: jedan dio investicija, građevina koje su izgrađene, isto je u „Naturi 2000“. Znači, oni prije su mogli dobiti dozvolu, a ovi novi koji su već kupili ne mogu početi sa gradnjom. Stječe se dojam da nekome smeta razvoj Ivanca - zaključio je.

Političkim porukama ni ovdje nije bio kraj. Batinić je nadalje javno izrazio sumnju („gledajući određene dokumente“) da će prva faza izgradnje brze ceste krenuti već najesen, kako su nedavno najavili resorni ministar i župan Anđelko Stričak (HDZ). Kaže da se nije riješilo još ništa od imovinsko-pravnih pitanja.

"Volio bih da griješim i volio bih da brza cesta krene, ali apeliram, nemojte ju graditi narednih deset godina", rekao je Batinić

'Od ceste ni urudžbeni broj'

Potpuno suprotnu poruku od gradonačelnika poslao je župan Anđelko Stričak. Kazao je da je stupajući na dužnost zatekao ravno ništa što se tiče Osnovne škole (jedine u kojoj nema jednosmjenske nastave), kao i Ivančice o kojoj se govori još od 1960-ih, odnosno i prije nego se rodio. Sve je to, uz brzu cestu, obećao sada, njegovim stupanjem na dužnost.

- O brzoj cesti Varaždin-Ivanec-Lepoglava priča se desetljećima, a onda gle čuda, 2017. organiziram posjet ministra i o toj cesti nema ničega. Ni urudžbenog broja, ničega. Tek nakon toga ministar je dao nalog da se pripremi sve što je potrebno da ona što prije dođe do građevinske dozvole. Slažete li se da je to čudo? Ona je sada isprojektirana, u fazi je otkup zemljišta i na jesen će biti raspisan natječaj za prvu fazu od Varaždina do Tužnog – rekao je Stričak, dodajući kako će se za OŠ Ivanec Županija i zadužiti ako treba.

"O brzoj cesti Varaždin-Ivanec-Lepoglava priča se desetljećima, a onda gle čuda, 2017. organiziram posjet ministra i o toj cesti nema ničega. Ni urudžbenog broja", rekao je Stričak...

Komentari