priopćenje za medije

Grad se oglasio o "rupi" za koju ih proziva Čehok: On je kriv, evo i zašto

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2022. 14:36

Zadnja izmjena: 27.06.2022. 14:36

Grad Varaždin oglasio se priopćenjem za medije u kojem se osvrću na, kako kažu, neosnovane prozivke bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka o tome da se na vrijeme ne saniraju oštećenja na prometnicama. 

Kao primjer navode oštećenje prometnice kod VTC iza zgrada u Supilovoj ulici za koje kažu kako je sanirano u najkraćem mogućem roku, iako je riječ o privatnom vlasništvu. 

- Do kašnjenja u postupanju nakon što je oštećenje obilježila ophodarska služba, došlo je zbog neriješenih vlasničkih odnosa na toj površini koja je pretvorena u javnu prometnicu iako je, zapravo, privatno vlasništvo - pišu iz Grada Varaždina te odgovornost 'svaljuju' na bivšu gradsku vlast.

'I dalje se očekuju problemi'

Naime, prema njihovim riječima, bivši gradonačelnik svojim je potezima Stanoingu omogućio praktično stjecanje vlasničkog prava na toj površini koja je pretvorena u prometnicu i parkiralište oko VTC-a.

- Iako je svojim potezima omogućio takvo neodgovorno ponašanje, bivši gradonačelnik i njegovi istomišljenici se ne libe bez argumenata napadati Grad Varaždin prešućujući istinu da su svojim (ne)djelima zapravo omogućili  takvo ponašanje - priopćili su iz Grada te dodaju kako se zbog neadekvatno izvedenih radova na temeljenju zgrada, saniranju gradilišta i uređenju prometnicama, te uslijed slijeganja terena, očekuje i dalje pojavljivanje takvih oštećenja. 

'Upozorite komunalne redare'

- Grad Varaždin će zbog toga pojačano nadzirati i  voditi brigu kako bi se prometnice na vrijeme sanirale i učinile što sigurnijima. Molimo građane da odmah po uočavanju takvih oštećenja na prometnicama upozore  komunalno redarstvo Grada Varaždina kako bi se na vrijeme moglo reagirati ( telefon 099 4200-200 ) - poručuju.

 

Komentari