priopćenje za medije

Grad Varaždin: Država je prva u tišini ovršila Varteks, a špekulanti ga blokiraju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.08.2022. 18:32

Zadnja izmjena: 17.08.2022. 18:36

Nakon što su iz Grada Varaždina najavili kako pokreću ovrhu nad Varteksom, danas su se javili priopćenjem za medije u kojem su izvijestili kako je Varteks nakon raskida predugovora s Kauflandom, 'u velikoj tišini i bez ikakve informacije u javnosti', prva blokirala i ovršila država, točnije Porezna uprava.

Porezna uprava je, kako navode iz Grada, Varteks ovršila s osnove duga neplaćenog PDV-a i to u visini od cca 1,5 milijuna kuna. Jučer je stoga, stoji u priopćenju, u Gradskoj vijećnici održan sastanak s vodstvom Sindikata, financija i pravnih poslova Varteksa na kojem se razgovaralo o mogućnostima rješenja za tešku situaciju u kojoj se našla tvrtka. Također, u četvrtak očekuje sastanak najvećih vjerovnika Varteksa koji bi se navodno trebao održati u HBOR-u.

- Na žalost, stječe se dojam da su određeni špekulativni interesi nekih vjerovnika zaustavili ovaj projekt kojim bi tvrtka dobila prijeko potrebnu financijsku injekciju i mogla podmiriti plaće svojim radnicima, vratiti dio svojih dugova prema dobavljačima i time dobiti prijeko potrebno vrijeme za daljnju konsolidaciju s obzirom da Varteks ima ugovorene poslove praktično do kraja godine uz zadovoljavajuće stanje zaliha i prodaje - pišu iz Grada Varaždina te dodaju kako je Grad svoju spremnost za rješavanje problema iskazao izdavanjem potrebne građevinske dozvole za izgradnju tog trgovačkog centra u vrlo kratkom roku.

- Čvrsto vjerujemo da Varteks još uvijek ima budućnost, ali za to će trebati doći do hitnog i kvalitetnog dogovora ključnih vjerovnika - poručuju.

Komentari