visina paušalnog poreza

Gradonačelnik Bilić odgovorio Reformistima: ''Ovo je još jedan pucanj u prazno''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.01.2019. 11:10

Zadnja izmjena: 25.01.2019. 11:16

Nakon što je jučer predsjednik ludbreških Reformista Krešo Horvat pozvao gradonačelnika Bilića da čim prije sazove sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se trebala donijeti odluka o visini paušalnog poreza po krevetu za privatne iznajmljivače, priopćenjem se obratio i sam Bilić.

<<Predsjednik ludbreških Reformista gradskoj vlasti poručio da donesu odluku o visini paušalnog poreza po krevetu >>

Prema njegovim riječima, Grad Ludbreg je već uputio poziv i materijale za sjednicu na kojoj će se između ostalog raspravljati i o paušalnom porezu za privatne iznajmljivače. Kako je napomenuo Bilić, ono što Reformisti ne znaju je to da je na ludbreškom poodručju svega 10 iznajmljivača koji će plaćati paušalni iznos poreza na dohodak u gradski proračun, budući da svi ostali taj porez plaćaju okolnim općinama.

- Iz svega je vidljivo da je ovaj pokušaj Reformista bio još jedan "pucanj u prazno" ne bi li se uzbunila javnost ili jedan njen dio blizak Reformistima, koji eto misle da oni najbolje razumiju turizam - poručio je Bilić i dodao kako je briga za turizam upravo ono što Grad radi svih ovih godina s različitim projektima. 

Komentari