Gradonačelnik Habuš obišao sva aktualna gradilišta u Varaždinu: Vrijeme nam ide na ruku!

Objavljeno: 12.11.2015. 12:01

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:23

Foto: Siniša Sović

Danas je u 10 sati gradonačelnik Varaždina Goran Habuš obišao gradilište na kojemu se odvijaju radovi na uređenju Habdelićeve ulice te je tom prilikom izvjestio o radovima na području Varaždina.

Obilasku radova nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Mario Sambolec i drugi suradnici.

Gradonačelnik je istaknuo da vrijeme ide “na ruku” građevinarima te da se rokovi moraju ispuniti dodavši da u ovoj fazi neće obuhvatiti uređenje novog trga jer je natječaj u tijeku.

- Rekonstrukcija Habdelićeve ulice krenula je u sedmom mjesecu, vjerujem da ćemo uspjeti završiti sve radove do 1. prosinca, dodao je Habuš.

Osim Habdelićeve ulice, okupljeni su obišli i ulicu Ognjena Price te gradsku zgradu na Trgu slobode. U toj se ulici završetak radova očekuje do kraja 12. mjeseca ili najkasnije u proljeće.

- Vrijednost radova je 1.400.000 kuna, a zbog straha od lošeg vremena radit ćemo projekt u dvije faze, istaknuo je Habuš.

Ove je godine uloženo 30 milijuna kuna uloženo za komunalne djelatnosti. Što se tiče projekta za obnovu potkrovlja na Trgu slobode u gradskoj zgradi, čija vrijednost iznosi 830.000 kuna, Habuš je kazao:

- Uređeno je potkrovlje koje je prokišnjavalo, građevina je spašena, a zaposlenici Gradske uprave imaju bolje uvjete za rad, zaključio je dodavši da su u planu daljnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu sukladno financijskim mogućnostima grada. 

Komentari