Gradonačelnik Habuš: Prihvatit ću ostavku ravnatelja JUGS-a

Objavljeno: 10.10.2014. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: A. Švoger/arhiva eVaraždin.hr

Oko 30 milijuna kuna obveza, prekoračenje rokova izgradnje i useljenja POS stanova, izvješće posebno sastavljenog Povjerenstva koje je pročešljalo poslovanje Javne ustanove Gradski stanovi, rezultirali su ostavkom ravnatelja JUGS-a Vladimira Kukeca.

Kako smo doznali od varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, Kukec je sam najavio ostavku.

Ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Vladimir Kukec najavio mi je da će podnijeti ostavku od 1. listopada ove godine. S obzirom na to da nisam u uredu, jer sam u Bruxellesu na Odboru regija, pismeno još ništa nisam dobio. Međutim, ostavku ravnatelja Kukeca ću prihvatiti – rekao je jučer gradonačelnik Habuš u telefonskom razgovoru za eVaraždin.

Od ravnatelja JUGS-a Habuš je zatražio cjelokupno izvješće u kojem bi mu Kukec trebao objasniti što se dogodilo i kako je došlo do problema. Iako će njegovu ostavku prihvatiti, Habuš naglašava kako to nije rješenje problema.

Nažalost, ostavkom ravnatelja Kukeca, problem se neće riješiti i neće nestati . Također, s nalazima Povjerenstva suočit ću i Upravno vijeće JUGS-a koje je uz ravnatelja također odgovorno za ovaj problem – naglasio je Habuš.

Je li njegova ostavka na gradonačelnikovom stolu, pitali smo i ravnatelja Vladimira Kukeca. Međutim, odgovor još nismo dobili.

Podsjetimo, zbog nezavršavanja zgrada i stalnih probijanja rokova useljenja u zgrade POS-a, gradonačelnik Habuš osnovao je Povjerenstvo koje je imalo zadatak pročešljati poslovanje Javne ustanove Gradski stanovi. Prema tom izvješću, JUGS je dužan gotovo 30 milijuna kuna, za izgradnju dviju zgrada u POS naselju Vilka Novaka potrošeno je 14 milijuna kuna više od planiranog, a sredstva APN-a trošila su se nenamjenski.

Komentari