pritisak za izdavanje dozvole

Pročelnik za graditeljstvo Slavonskog Broda podnio USKOK-u kaznenu prijavu koja spominje i Štromara

Objavljeno: 24.11.2017. 09:26

Zadnja izmjena: 24.11.2017. 09:46

Foto: Arhiva

Kako u svom članku izvješćuje Telegram.hr, pročelnik za graditeljstvo Slavonskog Broda Damir Klaić podnio je ove srijede kaznenu prijavu protiv poduzetnika Ivana Rimca zbog bespravne gradnje.

Neobičan detalj u toj prijavi zbog koje je Uskok Klaića odmah pozvao na razgovor jest popis dužnosnika koji se u okviru prijave spominju - a među njima je i ministar graditeljstva Predrag Štromar. Cijeli je problem izbio kada je Klaić odbio dati uporabnu dozvolu za Lidlov trgovački centar u Brodu zbog nelegalnog proširenja državne ceste kojom se trebao olakšati pristup Lidlu.

Štromar potpisao zahtjev

Rimac je zbog toga - kako navodi Telegram - i prijetio Klaiću, ali priča postaje zanimljiva onoga trenutka kad su na Klaića kao i na slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu počeli stizati pritisci odozgor. Prema prijavi, prvi se javio savjetnik predsjednice države Mate Granić, kojega su, navodno, oko cijelog slučaja propitivali neke diplomati. No, kako Granić nije nikako uspio dobiti gradonačelnika Dusparu, uskoro se javio i državni tajnik u Štromarovom ministarstvu graditeljstva Danijel Meštrić.

Meštrić je Klaiću rekao kako se od njega tražilo da iz Ministarstva naredi pročelniku Klaiću izdavanje uporabne dozvole, no on, eto, to ne može, ali se može narediti upravni nadzor. Kako se Klaić oglušio i na ovu "molbu" uskoro je iz Ministarstva stigao i dopis u kojem se traži nadzor zakonitosti postupanja službenika Upravnog odjela u postupku izdavanja građevinske i uporabne dozvole tvrtki RIMC. Zahtjev za nadzorom Klaićevog postupanja osobno je potpisao Štromar. Nakon Štromara, Klaiću su se "javili" i predstojnica ureda predsjednice Anamarija Kirinić, te HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić. Slučaj je, kako smo već rekli, počeo promptno ispitivati i Uskok - pa ostaje vidjeti tko je i koliko kršio zakone.

Komentari