DAN GRADA IVANCA

Foto - Svečana sjednica Grada Ivanca: 'U potpuno novom sastavu idemo naprijed!'

Nakon dvije godine, održana je prva svečana sjednica Gradskog vijeća Ivanca, te je tom prigodom prikazan prigodan film u kojem su pobrojani projekti koji su ostvareni u poslejdnje dvije godine...
Objavljeno: 24.06.2021. 19:55

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 14:59

Foto: Dino Možek

U sklopu obilježavanja Dana grada, danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca.

Nakon dvije godine, održana je prva svečana sjednica Gradskog vijeća Ivanca, te je tom prigodom prikazan prigodan film u kojem su pobrojani projekti koji su ostvareni u poslejdnje dvije godine. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić tom je prigodom najavio i nove projekte.

- Završili su lokalni izbori i ovo je jedan potpuno novi sastav te idemo naprijed. imamo puno toga za napraviti u narednom razdoblju. Očekujemo i puno od europskih fondova. Jedan od najvećih projekata koji slijede je izgradnja sanitarne kanalizacije. U posljednje dvije godine se na njemu intenzivno radilo, a započet će tijekom srpnje  ili kolovoza ove godine, najavio je Batinić.

Brza cesta

Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije istaknuo je kako je područje Ivanca sve razvijenije u posljednjih nekoliko godina.

 – Nadam se da najvažnije tek dolazi. S aglomeracijom se krenulo, ovih je dana otvoren natječaj za nadzor na aglomeraciji. Raspisan je natječaj za pročistač i to će biti u sljedećih nekoliko mjeseci također odrađeno. Do kraja godine očekujemo natječaj za brzu cestu prema Ivancu, i to prvu trasu između Varaždina i Tužnog. Ono najbitnije je dogradnja osnovne škole. To će biti projekt od oko 40 milijuna kuna i nakon toga možemo reći da sve škole imaju jednosmjensku nastavu, zaključio je Stričak.

Proglašenje Ivančice parkom prirode također je jedan od prioriteta grada Ivanca ali i cijelog područja sjeverozapadne Hrvatske.

'Povezujmo se'

Matija Posavec, župan Međimurske županije koji je također bio gost, istaknuo je dobru suradnju s gradonačelnikom Batinićem u proteklom razdoblju.

- Sjever Hrvatske je područje koje nas zbog svojih vrijednosti i rezultata obvezuje da se moramo povezivati. Administrativne granice nam moraju biti prednost da se u narednom mandatu od četiri godine povezujemo i zajedno osmišljavamo nove projekte, osobito u turizmu i gospodarstvu. U tom smislu vidim i suradnju s gradonačelnikom Batinićem, zaključio je.

Svečanoj sjednici trebao je prisustvovati i predsjednik RH Zoran Milanović, no iz nepoznatih razloga neposredno prije početka sjednice otkazao je dolazuak.

Komentari