Gradska organizacija SDP-a Varaždin ove je subote održala tribinu pod nazivom ,,Prevencijom do zdravlja''. Na tribini je glavni koordinator akcije Saša Srića, spec. internist i pulmolog, predstavio  „Nacionalni program SDP -ove zdravstvene politike“ kojim ta stranka nudi rješenje gorućih problema u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Srića je rekao kako pomoću ove akcije unazad dva i pol mjeseca osvještavaju sugrađane po cijeloj Hrvatskoj o važnosti prevencija kao bitnog segmenta kako bi se na brz i adekvatan način došli do dijagnoze. -Obzirom da je aktualni ministar i zdravstvena politika vladajućih pred kolapsom, odnosno zdravstvo je kolabiralo pa je pitanje samo trenutka kada će sve skupa potonuti. Naglašavamo problem lista čekanja koje su debelo produžene, a mnogi pacijenti svoje lista čekanja ne dočekaju – istaknuo je Srića kao jedan od najvećih problema našeg zdravstva te dodao korupciju ali i odlazak zdravstvenihkadrova iz Hrvatske.

Prema njegovim riječima, korupcija zdravstva je izraziti problem, a SDP se zalaže za jednako pravo na zdravlje i nultu stopu korupcije. - Tu je i odlazak liječnika i medicinskih sestara na dnevnoj bazi i u ovom trenutku nedostaje 12 000 medicinskih sestara i 5 000 liječnika. Urušava se sustav zdravstva i nažalost, provodi se tiha privatizacija zdravstva – izjavio je Srića i naglasio da SDP ima svoj program zadržavanja liječnika i sestara u Hrvatskoj povećanjem plaća i sprječavanje tihe privatizacije zdravstva. -Na tom tragu radimo izradu novog Nacionalnog programa SDP-a i stvorili smo kompletan zdravstveni
i ekonomsko-pravni tim kako bi osovili na noge zdravstveni sustav koji  treba temeljitu promjenu –zaključio je Srića. 

Osim tribine u sklopu akcije organizirano je mjerenje šećera i tlaka na Franjevačkom trgu kojem su se odazvali brojni građani. -SDP se uvijek najviše zalaže za dvije osnovne stvari, a to je zdravstvo i obrazovanje. Zalažemo se za zdravstvo dostupno svima i ovom akcijom želimo to potencirati – kazao je Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog SDP-a.

Komentari

14.04.2019. 14:40h