najavljena presica

Gradska vlast danas će se osvrnuti na prvih 100 dana upravljanja Gradom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2021. 08:41

Zadnja izmjena: 15.09.2021. 09:09

Gradska vlast sazvala je danas konferenciju za medije na kojoj će se osvrnuti na prvih 100 dana upravljanja Gradom.

Neke od ključnih odluka koje su u posljednja tri mjeseca donesene su: davanje suglasnosti za izgradnju Kulturnog centra u Gornjem Kućanu, zatim početak projekta izgradnje dječjeg vrtića u Hrašćici, te nova odluka o prakiranju. Novom odlukom o parkiraju subotom poslije 13 sati više neće biti naplate parkinga, a u tjednu će u trećoj zoni, u kojoj se nalazi 40 posto parkirališta, naplata biti samo do 15 sati.

U političkom smislu, počelo je odmah burno. Problem je nastao oko odvožnje komunalnog otpada (nisu produženi ugovori s deponijima), za što je prozvana bivša vlast da je "namjestila zamku". Bivša vlast zatim je gradonačelnika prozivala zbog korištenja službenog vozila, što je potaknulo promjenu pravilnika.

Posljednjih dana jedna od najvećih rasprava nastala je oko lokacije izgradnje mini tržnice, a prva sjednica nakon ljetne stanke trajala je gotovo devet sati. Bivši gradonačelnik pritom je optužen da je namjerno nazivao depnije da ne prihvate varaždinsko smeće, što je on kategorički opovrgnuo. 

Komentari