NEZAVISNA ZDRAVKA GRĐAN

"Gradska vlast školarce je podijelila na one koji imaju za prehranu i one koji nemaju"

Priopćenje kandidatkinje za gradonačelnicu odnosi se na projekt "Školska prehrana za sve – SPAS IV", koji je predstavljen ovog ponedjeljka...
Objavljeno: 18.02.2021. 18:29

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 19:18

Priopćenjem za medije oglasila se Zdravka Grđan, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, koja ustvrđuje kako se ovih dana predstavljenim projektom besplatne prehrane zapravo financira prehrana manje od jedne četvrtine učenika.

Zdravka Grđan osvrće se, naime, na projekt  Grada Varaždina “Školska prehrana za sve – SPAS IV”, koji je predstavljen ovog ponedjeljka.

— Funkcija Grada ovdje je zakazala, jer gradska vlast uložila je nula kuna za osiguranje školske prehrane u gradskim školama. Gradske škole imaju ukupno 3.619 učenika, a ovime je uključeno 752 učenika, dakle 21 % učenika.  Kada bi Grad financirao kao Varaždinska županija, koja na dobivenih 1 milijun kuna iz istog EU fonda za školsku prehranu iz svojih sredstava izdvaja dodatnih 2 milijuna i 300 tisuća kuna,  tada bi apsolutno sva djeca dobila besplatnu hranu u školama - i to je moj program  — zaključuje Grđan.

U nastavku Grđan ide i korak dalje te vlast na temelju predstavljenog projekta proziva za "diskriminaciju”, tj. poručuje kako su se djeca ovim i sličnim programima zapravo dijele na one koji imaju za školsku prehranu i one koji nemaju.

— Godinama se tolerira diskriminacija i stigmatizacija djece i roditelja prema kriteriju siromaštva i riziku od siromaštva — smatra Grđan, naglašavajući kako se ovim priopćenjem obraća kao obrazovna radnica. (Ravnateljica je Druge gimnazije Varaždin).

Komentari