priopćenje za medije

Gradski HNS: Diljem Varaždina obnavljaju se dječja igrališta, a u 5. mjesnom odboru stoji zapušteno

Objavljeno: 04.11.2022. 16:54

Zadnja izmjena: 04.11.2022. 16:54

Gradska organizacija HNS-a Varaždin poslala je priopćenjeza medije vezano uz obnovu dječjih igrališta u Varaždinu u kojem tvrde kako je Grad Varaždin zanemario 5. mjesni odbor.

Konkretno, u priopćenju spominju dječje igralište u Harambašićevoj ulici za koje tvrde da stoji napušteno. 

-  Stara igrala, blato, visoka trava, rupe oko ljuljački, samo su dio slike koja dočekuje djecu i njihove roditelje – pojasnila je predsjednica Mjesnog odbora Marina Kaniški i dodala kako je osim obnove, tamošnje dječje igralište radi sigurnosti djece potrebno i ograditi.

Uz to, HNS tvrdi kako gradskoj vlasti  stižu prigovori građana zbog nekvalitetnih slivnika koji predstavljaju veliku opasnost za pješake i bicikliste, posebno po mraku. Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan pridružio se apelima 5. mjesnog odbora poručivši kako Grad Varaždin kao Grad prijatelj djece mora reagirati na ovakve probleme svojih građana.

-Svi građani, bilo u centru, bilo u prigradskim ili rubnim naseljima moraju imati jednake uvjete za život. Ako želimo biti grad privlačan mladim obiteljima u koji će doseljavati, a ne iz kojeg će odlaziti, moramo im pružati sve što im treba. Mladim obiteljima s djecom dječje igralište je neophodno kako bi ona od malena provodila slobodno vrijeme na svježem zraku, u igri, a ne zatvorena u stanu ili kući pred ekranima – poručio je Klopotan koji tražiju reakciju Grada.

Komentari