priopćenje za medije

Gradski HNS: Podržavamo Štromarovu inicijativu da država pomogne Varteksu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2020. 12:34

Zadnja izmjena: 08.09.2020. 12:34

Gradska organizacija HNS-a iz Varaždina javila se priopćenjem za medije u kojem poručuju kako daju podršku inicijativi predsjednika HNS-a Predraga Štromara da se pomogne Varteksu koji je zbog pandemije korona virusa zabilježio gubitke i višak zaposlenih. 

<< Štromar: Varteksu ne treba puno, a sjetimo se milijardi uloženih u brodogradnju

Podsjetimo, Štromar je zatražio brzo i jednostavno dobivanje sredstava od HBOR-a za Varteks; nabavku maskica isključivo od hrvatskih proizvođača, te uvrštavanje razvoja Varteksovog kompleksa u strateške projekte RH.

HNS-ovci su mišljenja kako Sjever Hrvatske i Varaždin isto tako zaslužuju pomoć pod jednakim uvjetima kao i svi ostali u Republici Hrvatskoj, tim više kada se zna da je prosječna plaća na sjeveru među najnižima u Hrvatskoj, dok prednjačimo u izvozu i u industrijskoj proizvodnji

- Podržavamo prijedlog Predraga Štromara o efikasnijem, bržem i jednostavnijem dobivanjem kredita za likvidnost HBOR. Smatramo da je od presudne važnosti sada pomoći gospodarstvu, prema jasnim i mjerljivim kriterijima, kako bi se očuvala gospodarska aktivnost i trenutna razina zaposlenosti, a time bi se sačuvala i dobra „startna“ pozicija našeg gospodarstva kada ova kriza završi. Sada je vrijeme da država i građani kupuju i „favoriziraju“ domaće proizvođače i tako štite našu ekonomiju - poručuju iz HNS-a u priopćenju koje potpisuje predsjednik Dejan Težak.

Komentari