slučaj anina

Gradski SDP: Čehokova samovolja dovela je do ozljeda i sada moramo platiti 70 tisuća kuna štete

Kako dodaju, gradonačelnik Neven Bosilj ispitao je sve okolnosti i gradske službenike te došao do saznanja da je bivši gradonačelnik Ivan Čehok inzistirao na izvođenju radova bez obzira na upozorenja od struke...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.12.2021. 09:58

Zadnja izmjena: 04.12.2021. 10:23

Grad Varaždin morao je platiti više od 70 tisuća kuna štete zbog nesretnih događaja i sudskih tužbi povezanih sa Aninom ulicom u Varaždinu - napisao je danas varaždinski SDP na svojim stranicama.

Kako navode, SDP-a Varaždin i gradski vijećnici uporno su ukazivali na, kako kažu, propuste i nekvalitetno izvedene radove u Aninoj ulici u vrijeme mandata bivšeg gradonačelnička Ivana Čehoka, no tada su gradske vlasti radile po svom.

- Opravdanost takvih kritika potvrđuju i dva nesretna događaja u kojima su stradale dvije gospođe, a koji su rezultirali sudskim tužbama po grad. U oba slučaja tadašnji gradonačelnik Čehok i zamjenik Zlatan Avar postigli su izvansudske nagodbe te je grad morao platiti ukupno 72.203,50 kuna - navodi SDP.

Kako dodaju, gradonačelnik Neven Bosilj ispitao je sve okolnosti i gradske službenike te došao do saznanja da je bivši gradonačelnik Ivan Čehok inzistirao na izvođenju radova bez obzira na upozorenja od struke.

- Ovo je nažalost još jedan pokazatelj potpune samovolje bivšeg gradonačelnika koja je rezultirala teškim povredama stanovnika i ogromnim novčanim štetama po Grad Varaždin. Važno je da građani budu informirani o takvim propustima, no isto tako mogu biti sigurni da gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković odlučno odbacuju takav modus operandi i okreću se stručnom i transparentnom vođenju projekata - poručuju iz SDP-a.

Komentari