Gradskim bazenima stigla ovrha Varkoma od pola milijuna kuna

Objavljeno: 15.05.2015. 13:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Na adresu Javne ustanove Gradski bazeni stigao je proteklog tjedna Prijedlog za ovrhom od strane Varkoma na iznos od pola milijuna kuna zbog neplaćenih računa iz 2011. godine, a Gradski bazeni bi dug trebali podmiriti u roku osam dana.

Informaciju nam je potvrdio ravnatelj Gradskih bazena Mladen Putar te naglasio kako su na Prijedlog za ovrhom poslali žalbu.

- Prijedlog za ovrhom je stigao. Mi smo uložili žalbu na taj prijedlog. Dug prema Varkomu je nastao 2011. godine. Ja sam dužnost ravnatelja preuzeo 1. veljače 2012. i naslijedio taj dug od pola milijuna kuna. Dug je nastao zato jer se u 2011. godini nisu plaćali računi Varkomu - rekao je Mladen Putar.

Kako je napomenuo, novci za materijalne troškove u 2011. godini doznačeni su Javnoj ustanovi Gradski bazeni.

- Postavlja se pitanje kamo je nestao taj novac i zašto računi nisu tim novcem plaćeni - rekao je Putar.

Žalba na Prijedlog za ovrhom je podnesena, a dok se ne donese konačna odluka poslovanje Gradskih bazena nije upitno. Ukoliko se ovrha izvrši, račun Gradskih bazena bit će blokiran.

Dug od pola milijuna kuna nastao je za vrijeme bivše ravnateljice Gradskih bazena Natalije Žetko, kojoj za desetka dana počinje suđenje, kao i njezinom tadašnjem zamjeniku i dvjema djelatnicama. Nataliju Žetko, Željka Čengića, Ljiljanu Golić Domislović i Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, utaju poreza ili carine te krivotvorenje službene isprave, a suđenje će početi sljedeći tjedan.

Komentari