u emisiji hrt-a

Grbin u Nedjeljom u 2: 'Dogovorena koalicija gotovo u potpunosti ostaje'

Objavljeno: 17.03.2024. 15:23

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 15:58

Predsjednik SDP-a danas je gostovao u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Tema emisije bila je nedavna objava kandidature predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića za predsjednika Vlade na nadolazećim izborima 17. travnja.

Kako je danas ranije objavio i sam Milanović, ostavku neće dati, a sutra se sastaje Ustavni sud koji će odlučiti je li kandidatura u skladu s ustavnim pravilima. Na to Grbin kaže:

- Ako Ustavni sud sutra kaže da ne može biti kandidat na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, on to neće biti, ali će i dalje biti kandidat za predsjednika Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog premijera jer nam to nitko ne može uskratiti. Nitko mi ne može zabraniti da kažem koga će moja stranka nakon što završe izbori za Sabor predložiti da bude mandatar i sastavlja novu hrvatsku vladu nakon što od građana dobijemo povjerenje, a dobit ćemo ga.

'Koalicija ostaje ista'

Grbin je u emisiji također otkrio i kako su pregovori o koaliciji za izbore još uvijek u tijeku te kako će trajati najdulje do srijede, a došlo je i do nekih promjena u sastavu.

- Ta koalicija će gotovo u potpunosti biti i ona koalicija s kojom ćemo zajedno izaći na izbore. Radnička fronta neće biti dio te koalicije. Pregovore smo vodili direktno oči u oči, razgovarali smo korektno i kao što su pregovori bili korektni tako nek bude i razlaz i stvari gdje se nismo uspjeli u konačnici naći nek ostanu među nama - kazao je.

'Najveći kapitalni projekt - stanogradnja'

Jedna od glavnih politika i mjera SDP-a bit će stambena politika, naveo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Najveći kapitalni projekt u koji ćemo ući bit će projekt stanogradnje. Po uzoru na zemlje koje su u tome izuzetno uspješne kao što je to Austrija, investirat ćemo u izgradnju stanova koje ćemo onda ponuditi građanima po razumnim cijenama. A ne da kao što je danas cijena jednosobnog stana u Zagrebu je 600 eura, na prosjećnu plaću od 1200 eura, osoba ako je samac mora izdvojiti pola da bi mogao živjetu u stanu. Kako si to mladi ljudi mogu priuštiti? Pa zato i ostaju najduže u roditeljskom domu na razini cijene Europske unije.

Komentari