stranački posjet

Grčić u Ivancu: Izvoz nam raste oko 10 posto, nezaposlenost manja

Objavljeno: 07.01.2015. 12:07

Zadnja izmjena: 27.11.2017. 10:59

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/sdp ivanec konvencija

U Ivancu je održana redovita Tematsko-izvještajna konvencija Gradske organizacije SDP-a grada Ivanca, a neke od tema konvencije bili su drugi krug predsjedničkih izbora, kao i četvrta godina mandata koalicijske Vlade prevođene SDP-om.

Uz brojne druge goste konvenciji su prisustvovali potpredsjednik Vlade i član predsjedništva SDP-a Branko Grčić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije Mario Habek (potpredsjednik GO Ivanec) te zamjenik župana i potpredsjednik ŽO Alen Kišić.

Konvenciju je otvorio predsjednik Ivanečke gradske organizacije Čedomir Bračko koji je predstavio rezultate stranke u prošloj godini na području grada. Istaknuto je zadovoljstvo postignutim i u vođenju stranke, kao i u upravljanju gradom gdje je SDP važan koalicijski partner. Bračko je posebno naglasio rad gradskih vijećnika stranke koji su vrlo aktivni i ostvaruju ono za što ih je stranka predložila, a građani izabrali.

Potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i zamjenik župana Alen Kišić je kao voditelj SDP-ovog izbornog stožera za Varaždinsku županiju zahvalio svojim kolegama na velikom doprinosu koji je SDP dao za jedan od rekordnih rezultata potpore Ivi Josipoviću u prvom krugu predsjedničkih izbora. Kišić je naglasio kako je 56,93 posto glasova za Ivu Josipovića najbolji rezultat jednog grada ili općine u Varaždinskoj županiji, ali je i na samom vrhu svih gradova u Hrvatskoj.

- Međutim, vjerujem da postoji još dosta potencijala za bolji rezultat jer je izlaznost građanki i građana Ivanca bila 48 posto i imamo puno prostora, jer u drugom krugu očekujemo puno veću izlaznost – rekao je Kišić i pozvao stranačke kolege na maksimalnu potporu Ivi Josipoviću, kandidatu SDP-a i još 16 stranaka.

Glavni gost konvencije potpredsjednik Vlade i član predsjedništva SDP-a Branko Grčić također je pozvao kolege na podršku Ivi Josipoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora. Glavni dio svog obraćanja Grčić je posvetio onome što je Vlada činila u gospodarskom smislu u protekle tri godine i najavi što će činiti u zadnjoj godini mandata.

- Ovakvi su susreti prava prilika da direktno u kontaktu s našim članovima pojasnimo što i kako radimo. Često puta nemamo dobru medijsku prezentaciju onoga što radimo, napada nas se sa svih strana, a kada izađu službeni podaci onda se  zašuti i ne govori. Primjerice, raste nam izvoz i to oko 10 posto što nije malo, raste nam nakon dugo vremena industrijska proizvodnja, imamo najveći prihod od turizma nakon 2008. godine, nezaposlenost je manja za 40 tisuća ljudi u odnosu na prošlu godinu. Napada nas se i da nismo iskoristiti pozitivne efekte ulaska u Europsku uniju, a izvoz nam raste najvećim dijelom zbog te integracije, a nedavno je službeno objavljeno da smo primili skoro 700 milijuna kuna više iz Europske unije u odnosu na ono što smo uplatili u zajedničku kasu - istaknuo je Grčić te dodao kako uskoro kreću i neke velike investicije koje bi trebale trgnuti i građevinski sektor koji je jedan od ključnih generator negativnog BDP-a.

Komentari