gradska politika

Ona definitivno ne misli gledati sa strane: Zdravka Grđan posljednjim istupom upravo to dokazuje

Nedavno, upravo je njezin istup i nedvosmislena poruka prema Budimo grad označio prvi korak prema konačnom krahu ionako nestabilne vladajuće koalicije...
Objavljeno: 22.10.2021. 09:00

Zadnja izmjena: 27.10.2021. 08:19

Zdravka Grđan definitivno je ustrajna u svojoj namjeri da aktivno sudjeluje u gradskoj politici, odnosno prema njezinim posljednjim istupima – može se zaključiti da neće biti predsjednica Gradskog vijeća koja bi samo vodila sjednice.

Nedavno, upravo je njezin istup i nedvosmislena poruka prema Budimo grad označio prvi korak prema konačnom krahu ionako nestabilne vladajuće koalicije, a sada se, u svojem posljednjem priopćenju, osvrće na jednu od glavnih tema u svojoj kampanji – Varteks.

Povod najnovijeg priopćenja Zdravke Grđan jest odluka Gradskog vijeća da se Varteksu omogući otplata duga prema Gradu Varaždinu kroz sljedeće dvije godine, a kako bi mu se pomoglo u aktualnoj krizi likvidnosti uslijed pandemije.

'Grad mora...'

Govoreći u ime Narodne stranke – reformisti, Grđan ističe kako je u slučaju Varteksa nužno cjelovito rješenje koje bi otvorilo mogućnost stabilizacije poslovanja i razvoja tvrtke uz očuvanje svih radnih mjesta, ali imajući u vidu i razvoj grada uz korištenje ITU mehanizma europskih fondova i ponude dijelova te prvorazredne lokacije tržištu.

- Naš je stav da je to najveći razvojni projekt koji grad ima i može imati uz potencijal izlaska grada na obale Drave. Smatramo da svako parcijalno rješenje mora biti doneseno uz prethodnu cjelovitu viziju. Grad mora imati ingerenciju i upravljati nad svojim teritorijem a ne pustiti slučaju najvrjedniji resurs – navodi se u priopćenju.

Medijska konferencija koja je dovela do razlaza s Budimo grad:

 

Komentari