poziv biračima da izađu 4. lipnja

Habek i Antolić Vupora o izbornim rezultatima SDP-a: 'Isto kao i prije 4 godine, a možda bude i bolje'

Objavljeno: 25.05.2017. 14:07

Zadnja izmjena: 25.05.2017. 14:09

Foto: Viktor Hranić

Na današnjoj presici šef županijskog SDP-a Mario Habek i stranačka kandidatkinja za zamjenicu župana Barbara Antolić Vupora prokomentirali su rezultate svoje stranke u prvom krugu lokalnih izbora u našoj županiji.

Habek je izrazio umjereno zadovoljstvo, jer su ostvarili isti broj vijećnika kao i prije 4 godine te zadržali mjesto gradonačelnika u Ludbregu.

- Uz to smo ušli u drugi krug izbora za načelnika u Klenovniku i Petrijancu. Za sad SDP nije nikada imao načelnika u našoj županiji. - izjavio je Habek, ujedno pozivajući birače da izađu na drugi krug izbora te daju potporu Štromaru i zamjenicima Košiću i Antolić Vupori. Na to se nadovezala Antolić Vupora isticanjem da je oduvijek radila kao poduzetnica.

- Manje je poznato da sam se bavila poljoprivredom i bila najveći proizvođač jagoda u ovom kraju. - istaknula je u svom govoru, naglašavajući da ovom kraju napredak neće donijeti povratak na povijesne teme.

Glasine o eventualnoj smjeni Davora Bernardića s mjesta šefa stranke Habek je nazvao kalkulacijama, a otvorio je mogućnost suradnje SDP-a i HNS-a u Ludbregu i Ivancu gdje su na izbore izašli s odvojenim listama, pod uvjetom da se usklade njihove ideje. Neuspjeh SDP-ovog kandidata u Ivancu objasnio je prekasnim kandidiranjem kao posljedicom dugih pregovora s HNS-om.

Komentari