presica prije 2. kruga

Habek zadovoljan 'prvim poluvremenom', Kišić opet poziva na referendum protiv Čehoka

Objavljeno: 29.05.2017. 11:14

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 11:15

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici šef županijskog SDP-a Mario Habek ponovio je svoje zadovoljstvo rezultatima stranke u prvom krugu, a izrazio je optimistična očekivanja prije nedjeljnog drugog kruga u Varaždinu, Petrijancu i Klenovniku.

Premda je spomenuo veliku razliku u prvom krugu varaždinskih izbora u korist Čehoka, Habek se nada mogućnosti preokreta rezultata.

- Vjerujemo da možemo nadoknaditi razliku i pobijediti. Kandidati s velikom prednosti u prvom krugu nerijetko ne ostvare najbolji rezultat i u drugom. Još nije gotovo dok nije gotovo. - izjavio je Habek. Na njegove se riječi nadovezao i SDP-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Alen Kišić.

- Drugi krug izbora u Varaždinu je referendum o tome želimo li da nam grad vodi osoba koja ima potvrđene optužnice da je oštetio grad. Ove optužnice mogu ometati Čehoka u njegovom radu. Već smo postali nacionalni slučaj, čuli ste, primjerice, komentare novinara Šprajca. - istaknuo je Kišić.

Na naše pitanje Habeku kako tumači određene glasove nezadovoljstva rezultatima kakvi su se mogli naslutiti iz nedavne izjave Dubravka Bilića, Habek je, služeći se nogometnim rječnikom, izjavio kako je ovo tek prvo poluvrijeme pa će se o rezultatima jasnije govoriti nakon završetka utakmice. U nastavku presice Slavko Cerovčec i Željko Posavec izrazili su očekivanja da će u Klenovniku i Petrijancu odnijeti pobjede u utrkama za načelnike ovih općina.

Komentari