Habeku kaznena prijava zbog obračuna između SDP-ovaca?

Objavljeno: 04.10.2014. 10:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U varaždinskim političkim kuloarima ovih dana ponovno se aktualizirala priča o putovanju Maria Habeka u Brazil. Prema informacijama kojima raspolažemo, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je spomenuto putovanje financirano od strane Županijske uprave za ceste i njezinih kooperanata, čiji su neki od rukovodećih kadrova također bili u Brazilu.

Podsjetimo, o spornom putu u Brazil već je bilo riječi i na devetoj sjednici Županijske skupštine, održanoj u svibnju ove godine. Budući da je na sjednici tada bio prisutan i Habek, oporba je iskoristila prigodu i županu postavila pitanje zna li što o njegovom putu u Brazil u društvu načelnika PU varaždinske Darka Jurčeca. Štromar je tada odgovorio kako o tome ne zna ništa, dok je Habek novinarima izjavio da svoje privatne stvari “nikada neće komentirati”.

Od strane Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu nismo mogli dobiti odgovor na pitanje je li spomenuta prijava zaista zaprimljena. Mario Habek, pak, za eVaraždin kaže da o spomenutoj prijavi nema nikakvih saznanja i da ga nitko od nadležnih institucija nije kontaktirao.

- Naravno da ŽUC i izvođači nisu finanancirali moje putovanje. Moja privatna putovanja kada ih i ako ima, plaćam ja, tako je bilo i tako će biti.

Ipak, u odgovoru na pitanje što misli kome je u interesu da ga za spomenuto optužuje ili barem širi takve priče Habek nije spomenuo HDZ-ovu oporbu koja je njegov put prva dovela u pitanje.

 - Zanimljivo je da su se te prijave dogodile u isto vrijeme kada sam imenovan koordinatorom 3. izborne jedince, što još niti jedan SDP-ovac iz naše županije nije bio, pa je očito da to nekome smeta za anonimno blaćenje bez argumenata.

Kome, Habek nije odgovorio.

Komentari