konferencija za medije

Habijan: ''Smrad i dim oko Kućanske rampe prijavio sam inspekciji''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.06.2020. 09:47

Zadnja izmjena: 01.06.2020. 09:47

II. Temeljni ogranak HDZ-a Varaždin, u suradnji sa stanarima naselja Vilka Novaka, neposredno i putem Mjesnog odbora, uputio je nekoliko inicijativa Gradu Varaždinu za razvoj navedenog naselja.

U naselju Vilka Novaka, novom i najmlađem stambenom naselju u gradu Varaždinu, u proteklih je nekoliko godina izgrađen cijeli niz stambenih zgrada. Kako je danas napomenuto, kao i pri svakoj izgradnji to zahtijeva dobro planiranje kako bi se stanovnicima ponudili i ostali osnovni sadržaji koji jedno naselje čine samoodrživim.

- Na ovom području imamo 50-tinjak stanova i 1000 novih stanovnika kojima treba dodatan sadržaj. U razgovoru sa stanarima, prijeko je potrebno uređenje zelenih površina kao i uređenje dječjih igrališta. Također, razgovorali smo o šetnici koja dijelom je uređena, ali isto tako treba se razmisliti o uređenju i proširenju - rekao je predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan i dodao kako je rak rana ovog naselja Kućanska rampa te kako se nada da će se pothodnikom rasteretiti problem.

Habijan je danas također napomenuo kako je kao predsjednik Gradskog vijeća 28. svibnja uputio dopis službi inspekcijskog nadzora zaštite okoliša vezano uz tvornicu VIS Promotex. - Već je i prije bilo upita vezano uz postrojenje VIS Promotexa, odnosno ispuštanje određenih emisija dima, ali i smrada, ako tako mogu reći. Dakle, brojni upiti su upućeni meni kao predsjedniku vijeća, ali kao i osobi koja živi u ovom dijelu grada - rekao je Habijan i dodao kako u roku od 30 dana očekuje odgovor. 

Na pressici su uz Damira Habijana prisustvovali i predsjednik II. Temeljnog ogranka HDZ-a Saša Vurušić i članica Vijeća 2. Mjesnog odbora Biserka Keliš.

 

 

 

Komentari