konferencija za medije

Habijan: Bez integralnog rješenja šteta za Grad može biti do 300 milijuna kuna

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan održao je danas konferenciju za medije povodom nadolazeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u petak putem ZOOM aplikacije. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2020. 13:06

Zadnja izmjena: 15.07.2020. 13:44

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan održao je danas konferenciju za medije povodom nadolazeće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u petak putem ZOOM aplikacije. 

Kako je Habijan još jednom ponovio, sjednica će se održati elektronskim putem zbog pogoršane epidemiološke situacije, a upravo zato, podsjetimo, SDP-ovi vijećnici najavljuju bojkot. - Nije to samo 25 vijećnika, tu su pročelnici, predstavnici izvršne vlasti, mediji i druge osobe iz pojedinih odjela i ne bih volio da se kasnije ne daj Bože desi situacija da smo krivi za lošiju epidemiološku sliku -  objasnio je Habijan.

Što se pak tiče točaka na dnevnom redu, u fokusu javnosti su točke o integralnoj nagodbi, zaduženju grada municipalnim obveznicama i prodaji dionica Termoplina. Kako je rekao Habijan, krucijalna pitanja u Gradu Varaždinu su balirani otpad i 20-tak sudskih sporova koji se vode protiv Grada Varaždina ili koje pak Grad vodi protiv određenih pravnih osoba, a novci od obveznica namijenjeni su između ostalog i za rješavanje tih sporova - Oni mogu uzrokovati oko 200,300 milijuna kuna izravne štete gradskom proračunu i ono što je pogubnije je to što smatram da bi mogli trajati još 10 godina. Moje osobno mišljenje je to da ih treba riješiti mirnim putem - rekao je Habijan i osvrnuo se na SDP-ove kritike te dodao kako oni svoje rješenje za te probleme još uvijek nisu ponudili.

''Ovo je tek iskaz interesa za prodaju Termoplina''

Što se pak tiče točke o prodaji dionice Termoplina, Habijan ističe kako se radi o Javnom pozivu za iskaz interesa za prodaju dionica koje su u vlasništvu Grada te će temeljem te odluke gradonačelnik uputiti poziv zainteresiranim investitorima, ako ih ima, ali to ne znači da se dionice prodaju, objasnio je. - Osobno moram priznati da mi nije jasno koji bi to bio moj interes da bilo kome pogodujem i da bilo kome idem u korist, a na štetu građanima. To me ne dira, ali mi se nije lako nositi s ovakvim epitetima. Prije tri godine sam u ovo sve ušao iskrenih namjera i ne bi dizao ruku za nešto na što bi bilo na štetu Grada - rekao je na kraju Habijan i dodao kako će podržati svaki prijedlog oporbe ukoliko njihovo rješenje bude bolje i jeftinije. 

 

Komentari