presica

Habijan: Susjedni SDP-ov župan vrlo lako može riješiti problem kamenoloma!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2022. 14:57

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 14:57

Nakon današnjeg sastanka u Ivancu na kojoj je jedna od tema bio i potencijalni kamenolom u Siljevcu, saborski zastupnik Damir Habijan održao je konferenciju za medije nastavno na, kako je rekao, populističke izjave Natalije Martinčević. 

Podsjetimo, Martinčević je nakon sastanka rekla kako je upravo HDZ otvorio cijelu priču kamenoloma te je jedino HDZ može zatvoriti. Habijan je s druge strane ustvrdio da se politika umješala u 'ono što je trebalo biti nadstranačko pitanje' misleći pritom na proglašanje Ivančice Parkom prirode. 

- Tu je potencijalan kamenolom koji se spominje, ali mene prije svega muče akteri koji su se uključili u ovu priču, prije svega izjave kolegice Martinčević koje na neki način defamiraju javnost. Ja bio volio da je tu inicijativu pokrenuo tadašnji župan Čačić ili tada posebna savjetnica Martinčević, ali tada se toga nisu sjetili - rekao je Habijan. 

Nastavno na kamenolom, Habijan dodaje kako, prema njegovim riječima, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar 'neke stvari neće priznati' te tvrdi kako županijska skupština može 'vrlo lako' riješiti problem potencijalnog kamenoloma. 

- Ja ću ponoviti da sam ja protiv kamenoloma neovisno o tome što je to određeno prostornim planom Općine Budinščina, a što vidim da kolegica Martinčević cijelo vrijeme baca pod nos da je tamo načelnik Općine Budinščina iz redova HDZ-a i uopće me to ne zanima - rekao je Habijan između ostalog. 

 
 

Komentari