pala odluka

Službeno je, HDZ neće podržati proračun: Zaduženje je dvaput veće, a nas su prijavljivali Uskoku

'Nije priča nije samo krimen na SDP-u, već je javna tajna da je glavni kolovođa svega i glavni opstruktor svega i onaj koji zavlači cijelim tim postupkom upravo gospodin iz Reformista, gospodin iz stranke koja je na izlaznim vratima', rekao je Habijan...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2022. 19:24

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 19:53

Stričak: Proračun donosi POZICIJA! Habijan: Za mene je Čehok BIVŠI!


HDZ Grada Varaždina neće podržati Prijedlog proračuna na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, potvrdio je na konferenciji za medije predsjednik gradske organizacije Damir Habijan.

Kako je rekao, gradska vlast proteklih godinu dana nije zaslužila njihovo povjerenje te ih, kako navodi, nisu uvjerili da ono što se predviđa proračunom zaista može i ostvariti. Jedan od razloga je i kreditno zaduženje predviđeno za rješavanje bala. 

- Vidimo da je cijena koja je u vrijeme kada smo mi inicirali integralnu nagodbu koju je SDP nazvao 'integralnom prijevarom' gdje smo neki vijećnici radi toga bili na saslušanju pred USKOK-om i gdje su se organizirali razni prosvjedi na Korzu dva puta veća - rekao je Habijan i nastavio:

- Mi na to ne možemo pristati, ne možemo pristati na to da se govorilo od onih koji to predlažu da građani ništa ne smiju platiti, a sada građane zadužuju za više od 200 milijuna kuna. Nije priča nije samo krimen na SDP-u, već je javna tajna da je glavni kolovođa svega i glavni opstruktor svega i onaj koji zavlači cijelim tim postupkom upravo gospodin iz Reformista, gospodin iz stranke koja je na izlaznim vratima - rekao je Habijan i dodao kako ne postoji nikakav sukob između gradske i županijske organizacije HDZ-a.

Popis vijećnika

HDZ (ne)

  1. Damir Habijan
  2. Alen Runac
  3. Silvija Cupar

Čehok (ne)

  1. Ivan Čehok
  2. Zlatan Avar
  3. Mario Lešina
  4. Viktor Mrzlečki
  5. Stjepan Cepanec
  6. Josip Dreven

SDP (da)

  1. Lidija Maček
  2. Gordana Marsenić
  3. Lovro Lukavečki
  4. Blaženka Beli
  5. Josip Garić

Reformisti (da)

  1. Zdravka Grđan
  2. Mirjana Kolarek-Karakaš

Budimo grad (još se ne zna)

  1. Dubravka Novak 
  2. Ivan Obadić

Nezavisni (još se ne zna)

  1. Ana Petrić
  2. Hrvoje Petrić
  3. Davor Patafta

Komentari