'SDP-u smo za petama'

eTV - Habijan: Novci za Kućansku rampu su zajamčeni, no Bosilja se čeka od lipnja

Kažu da su napravili istraživanja, a ona pokazuju kako je HDZ zbog svoje konstruktivnosti sada druga politička opcija u gradu. Čehok više nije predmet interesa birača, a  izbori su prilika da se kazne destruktivci, zaključuje Habijan...
Objavljeno: 13.02.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 13.02.2023. 11:14

Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan kaže kako je osobno svjedočio riječima gradonačelnika Nevena Bosilja da mu je "dosta".

HDZ mu je, kako tvrdi, ponudio da sastave novu većinu, no poluga bosilj-marković-čačić, kako se izrazio, radije je izabrala izbore.

- Ne mogu reći da sam spominjanje ostavke doživio kao sarkazam iz razloga što sam osobno čuo od gradonačelnika da je njemu „dosta toga“. Smatram da to nije dobro i da je to prilično neozbiljno. No, sve se vrlo jasno komuniciralo među više osoba, iako bi to bila svojevrsna prijevara birača. Birači su glasovali za Bosilja. Nisu glasovali za Markovića.

'HDZ uvjerljivo drugi'

Kaže da su napravili istraživanja, a ona pokazuju kako je HDZ sad druga politička opcija u gradu Varaždinu. Čehok više nije predmet interesa birača, a  izbori su prilika da se kazne destruktivci.

- SDP i HDZ najjače su političke opcije u gradu Varaždinu, razlika je u svega u nekoliko postotaka a to pokazuje ono o čemu cijelo vrijeme govorimo: da smo konstruktivna oporba.

'Ministar čeka'

Osim što su SDP-u ponudili preslagivanje, Habijan tvrdi da na stolu već dugo stoji i rješenje za Kućansku rampu no SDP nije ishodio građevinsku dozvolu. Sve dizalice u gradu, dodaje, odnose se na županske projekte.

- Ono što smatram da je bitno da ljudi znaju: ministar Butković još prošle godine u svibnju je rekao gradonačelniku grada Varaždina neka donese građevinsku dozvolu i dogovoriti će način financiranja rješenja za Kuaćnsku rampu. No, ministar još uvijek čeka tu građevinsku dozvolu, a to je samo jedan do primjera kako kao vertikala županija-država želimo sudjelovati ali poluga Bosilj-Marković-Čačić ne funkcionira. Mislim da je vrijeme da im građani pokažu da nisu zadovoljni.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan pogledajte ovdje:

 

Komentari