ususret sjednici

Habijan: Bosilj će dobiti novce od Vlade za vrtiće i treba odustati od povećanja cijena

Objavljeno: 25.09.2023. 09:31

Zadnja izmjena: 25.09.2023. 10:30

Povodom nadolazeće sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na izmjene poslovnika o radu Gradskog vijeća i na druge aktualnosti.

Kako je tom prilikom rekao, smatra kako ova odluka otvara vrata za ukidanje mjesnih odbora te kako se odluka odnosi i na smanjenje prava vijećnika, budući da se, obrazlaže, ona odnosi na smanjenje broja pitanja vijećnika. Dodao je pritom kako HDZ kao stranka od 16 mjesnih odbora na području Varaždina imaju četiri predsjednika mjesnih odbora te će, kako je najavio, oni na sjednici biti protiv najavljenih izmjena. Osvrnuo se i na povećanje cijena vrtića.

- Smisao Vladine uredbe je da se smanji pritisak na budžet roditelja čija djeca idu u dječji vrtić i za očekivati je zapravo da Vlada i državna razina snose dio troškova za dječji vrtić. Onda se postavlja pitanje zbog čega gradska vlast unatoč tome povećava cijenu vrtića. Smisao ove uredbe je i da se oslobodi prostor za povećanje plaća ljudi koji rade u vrtićima i za eventualno nova ulaganje u dječje vrtiće, a ne da se to sufinanciranje 'utopi' u daljnje povećanje cijena koje Grad Varaždin najavljuje - rekao je Habijan.

'Varaždinska morska sol'

Osvrnuo se sarkastično pritom i na protokolarne poklone za koje tvrdi kako su lavanda i morska sol, umjesto, ističe, proizvoda OPG-ova ili rukotvorine varaždinskih umjetnika. Dodao je i kako ga zanima koliko se troši na službena putovanja.

- Varaždin je daleko poznat po poljima lavande oko varaždinskog aerodroma, možda tamo i raste, a nedaleko od njega je Aquacity koji je nadaleko poznat po morskoj soli. Varaždinska lavanda i varaždinska morska sol su doista protokolarni pokloni kojim će svatko biti jako sretan i kada ode iz Varaždina će imati lijepo sjećanje. Sve je to naručeno iz Kutine od jedne osobe koja ima stranačke veze s nekim ljudima - rekao je.

Komentari