presica hdz-a

Stričak: Proračun donosi POZICIJA! Habijan: Za mene je Čehok BIVŠI!

'Odgovornost za donošenje županijskog proračuna nije na Čačiću nego na meni. Isto tako, odgovornost za donošenje gradskog proračuna je na Bosilju i on je taj koji mora okupiti većinu', rekao je Stričak...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2022. 19:39

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 20:15


Nakon što je Damir Habijan ispred gradskog HDZ-a rekao kako neće prihvatiti Prijedlog proračuna Grada Varaždina, odgovorio je na novinarsko pitanje vezano uz Županijsku skupštinu u kojoj je upravo NL Ivana Čehoka glavni partner HDZ-u.

Habijan je naveo kako ne postoji sukob između gradskog i županijskog HDZ-a te kako 'ne ulazi' u pitanje Županijske skupštine.

- Za mene je gospodin Čehok bivši gradonačelnik, osoba koja ne bi trebala doći u poziciju da vodi ovaj grad. Ja ne ulazim u Županijsku skupštinu jer ja vodim gradski HDZ. Postoje dva Čehoka, jedan u Gradu, a drugi u Županijskoj skupštini i to kako će glasati u Županijskoj skupštini, na to ja ne mogu utjecati. Ja sam siguran da će podržati dobre projekte - rekao je Habijan.

' Odgovornost je na Bosilju'

Novinarima se obratio i župan Anđelko Stričak koji je rekao kako proračun donosi pozicija, a ne opozicija.

- Odgvornost za donošenje ili nedonošenje državnog proračuna nije na Grbinu, Grmoji, Bulju, Raspudiću ili Bernardiću već na premijeru Plenkoviću. Odgovornost za donošenje županijskog proračuna nije na Čačiću nego na meni. Isto tako, odgovornost za donošenje gradskog proračuna je na Bosilju i on je taj koji mora okupiti većinu - rekao je Stričak.

Komentari