presica

Habijan: Dok su Reformisti gledali gdje što ušićariti, SDP je propustio tri natječaja

Grad, tvrdi Habijan, nije spreman za natječaj Ministarstva turizma za zelenu infrastrukturu (nema strategije), a na Fond za oporavak propustio je prijaviti Gradske bazene...
Objavljeno: 06.03.2023. 10:40

Zadnja izmjena: 06.03.2023. 10:48

Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan održao je konferenciju za medije, na kojoj je prozvao gradsku vlast da propušta natječaje, a predsjednika Reformista da je odgovoran za „situaciju u kojoj smo se našli“.

Grad, tvrdi Habijan, nije spreman za natječaj Ministarstva turizma za zelenu infrastrukturu (nema strategije), a na Fond za oporavak propustio je prijaviti Gradske bazene. S druge strane, Habijan smatra da prijavljena teniska dvorana ne odgovara natječaju, te ima informaciju da je slična u Sloveniji napravljena za višestruko manji iznos.

'Neka prate i prijavljuju projekte'

- Slušam zadnja dva mjeseca Markovića i Bosilja koji se cijelo vrijeme žale kako „sve stoji“ zato što nema izbora, a ove tri prilike koje nemaju veze s Gradskim vijećem, je li formirano ili nije, oni su propustili. Javnih poziva i natječaja kao što vidimo ima, ali Grad Varaždin nije fokusiran. Moja poruka bi stoga bila, s obzirom da ima dosta zaposlenih kadrova, pogotovo od koalicijskih partnera, da prate projekte i da ih prijavljuju – kaže Habijan, koji je konferenciju za medije održao pokraj drvoreda koji nije obnovljen kako se planiralo.

Prozvao je i koalicijske partnere gradske vlasti.

- Iza svega što se dešava važnu ulogu igra Čačić koji je očito i ovaj put odgovoran za situaciju u kojoj smo se našli, ali to nije ništa neobično za Reformiste. To se vidi i na državnoj razini. Uvijek gledaju priliku gdje nešto ušićariti. Nadam se da nakon izbora više neće imati tu priliku – zaključio je predsjednik gradskog HDZ-a.

Komentari